23948sdkhjf

Heftig Cleentek-sommer fortsætter ind i efteråret

Produktionen i Vejle bugner af industrielle vaskeanlæg under opbygning. De danske kunder lægger stadig flere ordrer på automationsanlæg, mens eksportmarkedet holder kadencen

Hos Cleentek oplever man en ekstraordinær interesse for specialanlæg til installation på robotbetjente produktionslinjer. Flere danske virksomheder optimerer faciliteterne, og de udenlandske kunder har fokus på at effektivisere processerne for at skærpe konkurrenceevnen.

Det betyder, at Jens Alexander Lund, salgschef hos Cleentek, og resten af medarbejderstaben, har haft mere end almindeligt travlt hen over sommeren, og med et fortsat stærkt ordreflow bliver der ikke slækket på tempoet i efteråret.

- Vi forbereder os på endnu mere aktivitet de kommende måneder. Den type ordrer, vi har fået mange af i år, kræver en del nyudvikling. Det er komplekse opgaver med meget specifikke krav til vaskeanlæggene, da de skal tilsluttes automatiserede produktionslinjer. Det er spændende opgaver for alle afdelinger huset, siger Jens Alexander Lund, som glæder sig over, at man fortsætter fremgangen i Danmark, hvor interessen for energioptimerede specialanlæg er vokset kontinuerligt siden begyndelsen af året.

- Mange er i gang med at forbedre energieffektiviteten i produktionen. Når der købes nyt til maskinparken, holdes der skarpt øje med, hvad det betyder for klimaaftrykket. Det er helt sikkert en af årsagerne til den aktuelle travlhed, understreger Jens Alexander Lund.

Mange typer anlæg

Han fortæller videre, at det er mange forskellige typer vaskeanlæg, der er under opbygning. I løbet af de kommende måneder skal man både levere specialkonstruerede tromlevaskere, frontlågeanlæg, toplågevaskere og gennemløbsanlæg til Danmark og eksportmarkedet.

Selvom der er mindre positive meldinger fra europæisk industri, er det foreløbig ikke noget man mærker hos Cleentek.

- Det er ikke fordi, at det er strømmet ind med ordrer efter sommerferien, men det er en tendens, de fleste kan nikke genkendende til. Vi har stadig fået en del forespørgsler og lukket nogle spændende aftaler, som vi skal i gang med senere på året. Vi forventer dog at få et mere retvisende billede af situationen, når vi skal på messe i Tyskland, siger Jens Alexander Lund.

Messe giver fingerpeg

Salgschefen hentyder til den årlige branchemesse Parts2Clean, der finder sted i Stuttgart i slutningen af september. Som altid besøges messen af et stort antal virksomheder fra hele verden, hvor fællesnævneren er behovet for vask og rens af metal-, aluminium- og kulfiberemner.

Derfor giver Parts2Clean typisk et solidt fingerpeg om, hvilken vej markedet bevæger sig.

- Der er mange globale koncerner til stede i Stuttgart. Vi kan hurtigt mærke, om de kun er der for at holde sig opdateret, eller om de har planer om at investere i nye maskiner i nærmeste fremtid. I år bliver ekstra spændende på grund af de lidt svingende meldinger om industriens tilstand, men vi tror på, at det bliver en god messe, der kaster noget af sig, slutter Jens Alexander Lund.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099