23948sdkhjf

'MatchMaking' bygger bro mellem gymnasier og industriuddannelser

Det kan være svært at få gymnasie- og HF-elever til at vælge en erhvervsuddannelse, hvis ikke deres egne lærere er klar over, hvilke jobs i industrien uddannelsen kan lede til.

Derfor har Business Region MidtVest netop afholdt et såkaldt 'speeddating' arrangement, hvor lærere og rektorer fra syv vestjyske kommuner kunne få indsigt i mulige samarbejder med videregående uddannelser.

- Det har været helt fantastisk at opleve, hvordan snakken bare gik, ideer fødtes og stjerner i øjnene blev tændt hos alle deltagerne. Det er vigtigt at øge kendskabet til og bygge bro mellem de forskellige lokale videreuddannelsesmuligheder, så de unge har en større chance for at vælge den uddannelse, der passer til dem. Det øgede kendskab er også godt for undervisere, uddannelsesledere, rektorer, og på tværs af uddannelserne, forklarer Pernille Maj Svendsen, projektleder hos Business Region MidtVest i en pressemeddelse.

'MatchMakingen' er en del af Business Region MidtVests projekt "STEM på industrien", der skal vise gymnasie og HF-elever, at der er gode karrieremuligheder lokale industrivirksomheder.

Begyndelsen på nye samarbejder

Alle videregående uddannelser i de syv kommuner var repræsenteret på små stande, som lærerne kunne besøge i bedste speeddating-stil. Det var muligt at høre mere om Erhvervsakademi Dania, Erhvervsakademi MidtVest, Aarhus Universitet i Herning BTECH, Aarhus Universitet i Herning TECH og VIA University College i Herning, Holstebro og Horsens.

Og lærerne fra de fem gymnasier Herning Gymnasium, Holstebro Gymnasium og HF, Ikast-Brande Gymnasium, Ringkøbing Gymnasium og Herningsholm, gik hjem med ny viden.

- Vi vil gerne vise vores elever, hvordan både sproglige og naturvidenskabelige interesser helt konkret kan omsættes til videregående uddannelse og efterfølgende job i lokale industrivirksomheder. Vi vil helt sikkert deltage igen, hvis muligheden byder sig, siger Lotte Lajer, Uddannelsesleder på Ikast-Brande Gymnasium.

Hos Erhvervsakademi Midt-Vest håber man, at 'MatchMaking'-arrangementet kan være begyndelsen på nye samarbejder.

- Det var et vigtigt arrangement for os at deltage i, for at gøre opmærksomme på, at vi er lige her i lokalområdet, og hvilke faciliteter vi har og kan samarbejde omkring. EAVM tilbyder jo bl.a. faglige lektioner til ungdomsuddannelserne, som deltagerne var meget begejstrede for at stifte kendskab med. Der blev dannet en god start på netværk mellem erhvervsakademiet og ungdomsuddannelserne i området, siger Lene Fonager, uddannelsesleder og lektor fra Erhvervsakademi MidtVest.

Fakta om "STEM på industrien":

Målet med "STEM på industrien" er:

  • At, styrke STEM (Science, Technology, Engineering og Mathematics) og erhvervssprog i industrien
  • At introducere unge fra STX og HF til at tage uddannelser, der på sigt kan anvendes i industrien
  • At styrke elevernes kendskab til det lokale erhvervsområde.
  • Der bliver iværksat 58 forløb frem til udgangen af 2023.

Projektet er ledet af Business Region MidtVest.

Projektet er finansieret af Region Midtjylland, de deltagende partnere og lokale virksomheder.

Partnerne er bl.a.: Holstebro Gymnasium & HF, Business Region MidtVest, Herning Gymnasium, Herning HF og VUC, Ikast-Brande Gymnasium, Nr. Nissum HF (VIA University College), Ringkøbing Gymnasium, Skive Gymnasium, Struer Statsgymnasium, Vestjysk Gymnasium Tarm, Aarhus Universitet i Herning BTECH, Aarhus Universitet, Erhvervsakademi Dania, Erhvervsakademi MidtVest, Business Skive, Herning & Ikast-Brande Erhvervsråd og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Kilde: Business Region MidtVest

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063