23948sdkhjf

Herning-virksomhed vækster med rekordfart: Om 10 år har vi 24 fabrikker

Den danske virksomhed Re-Match giver kunstgræsbaner nyt liv og forventer at have 24 fabrikker på globalt plan om 10 år 

Den manglende konkurrence på markedet for genanvendelse af kunstgræsbaner og den åbenlyst gode case betyder, at Herning-virksomheden Re-Match vækster med rekordfart i øjeblikket. 

Man bygger simultant nye, højteknologiske fabrikker i Holland og Frankrig – begge skal være i drift indenfor et års tid - og også i Pennsylvania, USA er en fabrik på vej.

Børsnoteringen giver os kapitalen til at realisere den vækstrejse, der skal føre os til 24 fabrikker om 10 år. Den rejse har vores investorer købt ind i, fordi de kan se, at behovet for kunstgræsbaner kun stiger Nikolaj Magne Larsen, adm. direktør for Re-Match

I 2021 fik Rematch både en EuCertPlast-certificering på bæredygtig og sporbar behandling og håndtering af plastfibrene samt ISO 14001, der er verdens førende miljøstandard.
I december 2021 blev successen manifesteret ved en børsnotering.

- Børsnoteringen giver os kapitalen til at realisere den vækstrejse, der skal føre os til 24 fabrikker om 10 år. Den rejse har vores investorer købt ind i, fordi de kan se, at behovet for kunstgræsbaner kun stiger, og derfor skal vi kunne genbruge dem, siger adm. direktør for Re-Match, Nikolaj Magne Larsen.

Han peger på, at der findes få forretninger, hvor man kan se 10 år frem i tiden, men det kan Re-Match, fordi 10 år netop er levetiden på kunstgræsbaner. Derfor er det også i høj grad de institutionelle og langsigtede investorer, der har købt aktien, forklarer direktøren.

- Børsnoteringen har også betydet, at vi har en anden pondus over for kunder og samarbejdspartnere. Samtidig har det styrket vores troværdighed endnu mere, fordi der er en masse regler og gennemsigtighed, der følger med at være børsnoteret, og det oplever vi i høj grad, at kunderne efterspørger, siger Nikolaj Magne Larsen.

Sådan genanvender Re-Match kunstgræsbaner

Problemet med stråene i en kunstgræsbane er, at de er produceret af to typer plast: Polyethylene (PE) og polypropylene (PP). 

Mængden af plastyperne kan variere fra producent til producent. Når banernes shreddes og sorteres, er PP og PE stadig samlet. Det vil Re-Match gerne ændre. 

Re-Match udnytter en tysk teknologi, som gør det muligt at opløse fibrene, så PP separeres fra PE. Resultatet er et rent granulat af PE, der kan bruges én-til-én i nye baner.

Plasten fra Re-Match sælges pt. til en mellemmand i Europa, som omdanner det genanvendte plastmateriale til granulat.

Kilde: Re-Match

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141