23948sdkhjf

Tyskere overtager produktionen af DanTruck

Det er lidt af en æra der slutter, når tyske Jungheinrich overtager produktionen af de danske trucks.
I begyndelsen af 1960’erne producerede DanTruck sine første truck, og siden er det blevet til omkring 10.000 gaffeltruck. For få år siden producerede DanTruck mere end 300 enheder årligt, mens virksomheden i 2011 blot producerede omkring 100 gaffeltruck. Det skriver DanTruck på sin hjemmeside.

I slutningen af 2011 måtte truck-producenten så konstatere, at det ikke længere er rentabelt at producere trucks i Danmark, og DanTruck indgav sin egen konkursbegæring. Et nyt selskab overtog imidlertid de sunde aktiviteter, og en proces blev sat i gang med henblik på at finde en investor, der ville overtage selve truck-produktionen.

For dyrt at følge med udviklingen
Det er nu lykkedes med aftalen med Jungheinrich. DanTruck fortsætter samtidig som leverandør af både nye trucks og reservedele.

– Med salget af selve produktionen vil vi i endnu højere grad kunne fokusere på og videreudvikle vores ydelser inden for salg og service. Det glæder vi os til, siger administrerende direktør Michael Gotfredsen.

– DanTruck flytter dig. Sådan lyder vores slogan, og ligesom vi hjælper vores kunder med at flytte både business og bundlinjer, så flytter og udvikler vi også hele tiden vores egen virksomhed. Det handler om at være forandringsparat – og vi måtte se i øjnene, at det med vores relativt lille produktion var blevet for dyrt at følge med udviklingen og miljøkravene til blandt andet nye motorer, at udarbejde konstruktionstegninger, foretage CE-godkendelser og håndtere en masse andet papirarbejde, fortsætter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094