23948sdkhjf

Efter brand: Hydratech tilbage i fuld produktion

Mandag blev Hydratech Industries i den nordjyske by Vrå ramt af en brand, da noget brandbart materiale i et svejseområde blev antændt.

- Det gik ret hurtigt for brandvæsenet med at få slukket inde i lokalet, men imellem tagplader og underbeklædning oppe i tagkonstruktionen døjede de lidt med at få slukket ilden, men det lykkedes selvfølgelig til sidst, så skaderne inde i produktionen er egentlig relativt begrænsede, fortæller Søren Mosevang, der er business unit director hos Hydratech.

Beredskabsplan fungerede til UG

Han har til gengæld stor ros til Nordjyllands Beredskab og ikke mindst til virksomhedens egne medarbejdere.

- Når man laver brandøvelser, så kører alt som regel efter en snor, og så, når lokummet virkelig brænder, er det et helt andet reaktionsmønster, der er behov for. Men der er slet ingen tvivl om, at det reaktionsmønster vi så, det var helt efter bogen. Vores medarbejdere startede lynhurtigt med at forsøge at bekæmpe branden, men måtte give op og evakuere og fjerne trykflasker. Når man står med flammer op omkring ørerne og et røgfyldt lokale, og så det sidste man tænker på, det er at få trykflaskerne ud inden man får evakueret området - det var super godt, lyder det fra Søren Mosevang.

Kunder bliver ikke berørt

Ingen medarbejdere kom derfor til skade ved branden, og efterfølgende har der været tid til at gøre skaderne op – og de er heldigvis begrænsede.

- Jeg kom ind næste morgen klokken 6.30, og der var de første maskiner i gang. Klokken 7.30 var 90 procent af vores produktion i gang, og inden jeg gik hjem dagen efter, havde vi fået ryddet ud i lokaler og gjort det første rent, og 97 procent af produktionen var oppe at køre igen. Så vi har ikke lidt noget markant driftstab. Der er ikke noget output, der kommer til at ændre sig, konstaterer Søren Mosevang, og tilføjer, at der heller ikke er nogen kunder, der bliver berørt.

Hydratech Industries blev i efteråret overtaget af den svenske Dellner Bubenzer-koncern, og også herfra har man nikket anerkende til medarbejdernes indsats ved branden.

- Vores nye ejere kom ned med fly dagen efter for at besigtige skaderne og udtrykker også stor tilfredshed med den indsats, der er gjort og kvitterer faktisk med en pølsevogn til medarbejderne på fredag - så det er rart med lidt anerkendelse, slutter Søren Mosevang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109