23948sdkhjf

Dansk underleverandør i Bangkok køber ny fabrik

Det danskejede BMC har købt egne fabrikslokaler, som dels er fem gange større end de nuværende lokaler og dels er sikret mod oversvømmelse.
Fabriksbygningen, som Bangkok Mould Consultant Ltd. (BMC) har købt, er først og fremmest valgt ud fra et krav om, at den skulle være sikret mod oversvømmelse. Da Bangkoks katastrofale oversvømmelse hærgede i den seneste regntidssæson, stod der 80 cm. vand i det tidligere monteringslokale, mens der var en vandstand på 1,5 meter ude på gaden.

Så hellere være "safe than sorry". Den nye fabrik er dels bygget på en grund i et højtliggende område, dels er fabriksgulvet hævet op i niveau med læsseramper.

For BMC vil den nye fabrik også gøre det muligt at overtage produktionen af en større del af de ordrer, som nu udføres af underleverandører.

Vækst på 50 procent
BMC ejes af danske Alex Heimdal Petersen og hans thailandske hustru Sukanya Janthai. Efter seks år som fabrikschef hos en thailandsk underleverandør sprang han ud som selvstændig, da en god bekendt i Danmark manglede et plastværktøj.

- Den ene ordre blev starten på BMC. Kunden i Danmark var glad for det, han fik, og han er stadig en del af vores voksende kundekreds, siger Alex Heimdal Petersen.

Omsætningen er steget med cirka 50 procent om året siden starten, og BMC har i dag ca. 15 ansatte. Samtidigt beskæftiger virksomheden lige så mange hos lokale værktøjsproducenter, plus et lignende antal, som producerer emner i plast og metal.

Internationale kunder
Virksomheden servicerer i dag ca. 30 kunder. I starten var det kun danske kunder, men i dag leverer BMC også til så forskellige lande som Tyskland, USA, Tyrkiet, Thailand, Hong Kong og endda Kina.

- Der bliver nu flyttet rigtigt mange opgaver fra Kina her til Thailand. Manglen på arbejdskraft i Kina, betyder højere lønninger. Og det kan vi så nyde godt af her, konstaterer Alex.

Og nu hvor BMC rykker til en ny fabrik, installeres der flere plaststøbemaskiner. Derved springes et led i kæden over, og BMC bliver endnu mere konkurrencedygtig. Det næste bliver en udvidelse af produktionen af rammer i jern og aluminium.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085