23948sdkhjf

Danske BMC udvider i Bangkok

Den danske virksomhed har købt nye Toyo sprøjtestøbe-maskiner og ansat flere folk.
Det danskejede Bangkok Mold Consultants (BMC), med speciale i formidling af underleverancer af plast, gummi og metal, flyttede i juli ind i nyindkøbte fabrikslokaler. Tanken var dels at overtage en række ordrer til Danmark og andre lande og dels at blive mere konkurrencedygtig. Siden da er der installeret nye maskiner til støbning af plast og gummi plus maskiner til bearbejdning, svejsning, og overfladebehandling af metal. Og flere maskiner vil komme til i en løbende proces.

- Vi har, siden vi flyttede ind i den nye fabrik, ansat adskillige nye medarbejdere. Samtidigt har vi købt flere nye maskiner - Blandt andet to store japanske Toyo sprøjtestøbemaskiner. BMC kan nu producere plastemner fra 2 gr. til 500 gr. Emnerne kan fremstilles som PP- PE- Nylon(GF)- POM og ABS m.fl., udtaler stifter og ejer af BMC, Alex Heimdal Petersen.

For at udnytte de japanske Toyo sprøjtestøbemaskiner bedst muligt kører de nu i toholdsskift. Hvis nødvendigt kan et tredje skifte ligeledes aktiveres.

BMC har også investeret i såkaldte moldheater tørremaskiner for at forbedre kvaliteten, uanset hvilke type plast der skal fremstilles. Ligeledes er der indkøbt semiautomatiske maskiner, til afkortning af metal.

P.t. er der ansat 14 medarbejde hos BMC, men i løbet af den første halvdel af 2013 forventes antallet af ansatte at blive forhøjet.

De nye maskiner og flere ansatte har betydet, at man nu er nede på at få fremstillet mindre end 30 procent af ordrerne hos underleverandører.

Tager lidt af Danmark med
Den nye fabrik blev indviet i juni 2012, og det skete blandt andet med hjælp fra den danske ambassadør i Thailand Mikael Hemniti Winther. Ved den lejlighed udtalte den danske ambassadør, at danske virksomheder ofte tilføjer en del af den danske kultur, når de etablerer sig i udlandet, og at han var sikker på, at det også ville ske i Alex Heimdal Petersens tilfælde.

Nu fem måneder senere, er der meget som tyder på, at ambassadøren får ret.

- I forbindelse med fabrikken har vi indrettet værelser med alle nødvendige faciliteter til 30 ansatte. Medarbejderne får også flere gratis måltider dagligt, og vi følger alle regulativer og love i Thailand. De ansatte er dækket med forsikring både i arbejdstiden, og når de holder fri. Vi beskæftiger ikke børnearbejdere, og miljøforanstaltninger, eksempelvis udsugning, opfatter vi som en naturlig del af at drive virksomhed, siger Alex Heimdal Petersen.

En bonus det sociale engagement i medarbejdernes ve og vel er så, at BMC ikke har problemer med at finde folk, hvilket ellers bliver sværere og sværere på det thailandske arbejdsmarked.

BMC har desuden taget fat på endnu en udfordring - nemlig at ansætte erhvervspraktikanter fra de højere danske uddannelsessteder.

- Vi har allerede skrevet kontrakt med en praktikant fra et af de danske universiteter. Vedkommende begynder den 1. februar 2013, og det er muligt, at der kommer én mere. Det er noget nyt for BMC at have praktikanter fra Danmark eller det øvrige udland. Men vi håber på uddannelsesforløb, hvor vi kan lære de unge noget, og ikke mindst at de kan lære os noget, smiler Alex Heimdal Petersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109