Automation skaber værdi hos vinduesproducent

Hos Dana Vinduer er man i gang med at fremtidssikre produktionsfaciliteterne i Lind ved Herning.
Det har senest ført til en investering i et nyt automatisk bearbejdningsanlæg til at save, bore og fræse aluminiumsprofiler til vinduer.
Og allerede nu kan virksomheden se gevinsterne ved millioninvesteringen, der er foretaget med rådgivning fra maskinleverandøren Nicholaisen i Hørning,
Millioninvesteringen har medført en kapacitetsforøgelse på 50 procent og ikke mindst gjort det muligt fremadrettet at kunne håndtere profiler på op til seks meter uden manuelt arbejde.
Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.
Fjerner flaskehals
Anlægget blev leveret og installeret af Nicholaisen i august sidste år.
- Vi er i gang med at optimere produktionen og få ryddet ud i de manuelle processer, som ikke giver værdi, og det har Nicholaisen hjulpet os med. Blandt andet savede vi før aluminiumsprofiler over på en maskine, hvorefter vi manuelt flyttede profilerne til en anden maskine for at lave udfræsningerne. Nu har vi i stedet samlet processerne på ét automatisk alu-bearbejdningsanlæg, hvilket skaber en meget højere effektivitet samt større præcision og således en bedre kvalitet, siger Kristian Orluff, som er direktør for Dana Vinduer.
Han peger ligeledes på, at automatiseringen på den nye maskine også fjernet den flaskehals, som bearbejdning af alu-profiler var i gang med at blive.
- Efter at vi for godt et år siden investerede et tocifret millionbeløb i et nyt produktionsanlæg til bearbejdning og udfræsninger på træ-profiler, har vi nemlig haft svært ved at følge med på skæring af alu-profiler, men med det nye anlæg har vi fået et markant løft på kapaciteten med 50 procent, hvilket ikke mindst er vigtigt i lyset af den store efterspørgsel på træ/alu-vinduer i øjeblikket.
Også de store profiler
Med anlægget er Dana Vinduer gået fra at kunne håndtere aluminiumslister på tre meter til nu at være i stand til at klare helt op til seks meter uden manuelt arbejde.
- Anlægget giver os samtidig mulighed for, at vi kan håndtere de store glaspartier, som er meget populære - og som vi fortsat forventer vil være det i fremtiden. Før måtte vi bearbejde de lange profiler manuelt, og det var meget tidskrævende. Nu kan vi helt automatisk også håndtere de lange aluminiumsprofiler, hvilket vi egentlig har kunnet med træprofilerne i godt et år, siger Kristian Orluff.
Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.