23948sdkhjf

Fynsk kran- og løftegrejsleverandør har vokseværk – går ind i Sverige

Den gamle familieejede virksomhed Fyns Kran Udstyr ligger i idylliske omgivelser i Odensebydelen Bellinge, hvor et smukt velrestaureret bindingsværkshus danner rammerne for virksomhedens hovedkontor i Odense.

Udover afdelingen i Odense, har Fyns Kran Udstyr afdelinger i både København, Esbjerg og Aalborg og beskæftiger mere end 100 medarbejdere fordelt over hele landet.

Nu breder man sig til Sverige, hvor virksomheden netop har overtaget aktiemajoriteten i det svenske selskab Cranemech AB. Virksomhedens direktør, Carsten Møller Sørensen, fortæller om Fyns Kran Udstyrs grundlag for at kaste sig ud i det udenlandske eventyr.

- Det er jo lidt en drøm, der går i opfyldelse, starter Carsten Møller Sørensen smilende.

Virksomheden har i længere tid arbejdet på en strategi, der skal føre dem ud over de danske grænser, og et partnerskab med en svensk virksomhed, er første step i en mere langsigtet plan om internationalisering.

Digitale koncepter bliver internationale

Igennem de sidste par år har Fyns Kran Udstyr udviklet forskellige markedstilpassede digitale koncepter, både for at imødekomme kundernes krav, men også for at gøre det enkelt og bekymringsfrit for kunderne at overholde regler, love og krav på området, særligt inden for dokumentation, sikkerhed og datahåndtering.

Det gælder især systemet EasyCert, som Fyns Kran Udstyr selv har udviklet, og som de tilbyder deres kunder. Det er et certifikathåndteringssystem på en online platform til både store internationale virksomheder og små enkeltmandsfirmaer.

- Står man eksempelvis som kranfører på en stor byggeplads og er i tvivl om et kædesæt er efterset og klar til brug, så tager man blot sin mobil op af lommen, scanner QR-koden fra opmærkningen på sit kædesæt, og herefter kommer det unikke eftersynscertifikat frem på skærmen med al nødvendig information, forklarer Carsten Møller Sørensen med stor entusiasme.

Og netop EasyCert har vist sig så populært, at flere af virksomhedens danske kunder med afdelinger i udlandet nu har ”trukket” EasyCert med ud over landegrænsen til deres udenlandske afdelinger, hvorfor systemet nu også har en international platform med flere sprog.

- Det skaber helt klart også flere muligheder for os på den internationale scene, og har også været med til at bane vejen for os med opkøb i Sverige, udtaler Carsten Møller Sørensen.

Lokal base i Sverige

Cranemech ligger i Ängelholm, cirka 30 kilometer nord for Helsingborg, hvilket er en central placering i forhold til at servicere i den sydlige del af Sverige. Det har været vigtigt for Fyns Kran Udstyr at indgå samarbejde med en svensk virksomhed med lokalkendskab og et godt netværk, som kan skabe en lokal base og være det udgangspunkt, som Fyns kran Udstyr kan bygge videre på i Sverige.

- Vi har længe været på udkig efter en stærk samarbejdspartner i Sverige, og i den proces har det hele tiden været vigtigt for os at finde det rigtige match; altså en virksomhed, som har samme værdisæt som os selv; hvor der er fokus på at skabe gode kundeoplevelser, hvilket inkluderer fokus på kundeservice, hastighed og fleksibilitet samt fokus på det vigtigste element; vores medarbejdere. Det er dem, der er vores vigtigste aktiv, og som samtidig også er dem, der er den største og vigtigste forskel i forhold til vores konkurrenter, siger Carsten Møller Sørensen.

Han erkender, at behovet for en lokal partner var et altafgørende succeskriterium i forhold til at skabe et godt udgangspunkt for et svensk samarbejde.

- Vi har i Cranemech fundet en ambitiøs partner med en kompetent og dedikeret ledelse og medarbejderstab, og som samtidig står stærkt lokalt og har et godt ry i branchen. Vi ser frem til at udveksle en masse knowhow og viden med Cranemech, og samarbejde med dem omkring produktudvikling samt digitaliserings- og marketinginitiativer; og den synergi der opstår gennem dette partnerskab er noget begge virksomheder får en masse ud af, siger Carsten Møller Sørensen.

Partnerskab med ligesindede

Cranemech er også meget begejstret for det nye partnerskab med Fyns Kran Udstyr, og de ser frem til samarbejdet og de mange fordele, det vil tilføre firmaet i Ängelholm. Martin Nilsson, som er direktør i Cranemech fortæller:

- Vi er meget glade for vores nye samarbejde med Fyns Kran Udstyr, og vi ser frem til at blive en del af et stærkt brand og at få en dygtig samarbejdspartner, som både kan tilføre os værdi  i form af gennemprøvede koncepter samt knowhow, men som også kan give os de nødvendige økonomiske ”muskler” i forhold til vores videre udvikling, forklarer han.

Cranemech blev etableret i 1998, og har i årenes løb skabt en solid forretning på baggrund af godt håndværk, kvalitetsprodukter og et godt ry lokalt og i branchen generelt.  

Selvom Cranemech får en ny hovedaktionær fortsætter både Martin Nilsson og den anden medejer Viktor Gibrand i deres nuværende ledende stillinger i Cranemech

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109