23948sdkhjf

Carsoe lander ny gigantordre

Den russiske regering indførte for godt tre år siden en incitamentsordning, der skulle tilskynde til en modernisering af fiskeflåden. Ordningen fik oprindeligt rederiet Russian Fishery Company (RFC) til at investere massivt i syv moderne super-trawlere til surimi-produktion

Nu lægger RFC endnu en ordre hos Carsoe, der skal levere komplette fiskefabrikker til yderligere fire nye skibe. Ordren har en samlet værdi af 500 millioner kroner.

- Ordren viser med al tydelighed, at det russiske rederi har meget store ambitioner på det hastigt voksende marked. Vi er nu med længder verdens største producent af disse value added fabrikker til produktion på havet, og ordren sikrer Carsoes fortsatte vækst langt ind i 2025. Vi har arbejdet tæt sammen med vores afdeling i Seattle om ordren, og netop vores teknologiske forspring er noget af det, der er med til at øge distancen til vores konkurrenter, siger Hugo Dissing, CEO i Carsoe, i en pressemeddelelse.

Ordren sikrer Carsoes nuværende 350 arbejdspladser på virksomhedens forskellige lokationer både herhjemme og i udlandet, og samtidig sætter ordren en tyk streg under Carsoes evne til at få dansk teknologi og ekspertise til at udmønte sig i konkrete løsninger, der løfter skibenes konkurrenceevne.

Super-trawlerne af typen ST192, der er en fryse- og fabrikstrawler, er 108 meter lange og 21 meter brede, og når de er fuldt produktionsklare, kan RFC med skibenes 150-mand store besætning lande op til 60.000 ton fisk om året.

Carsoes fabrikker ombord gør, at fangsten ikke først skal nedfryses for derefter at blive tøet op igen på land, men at RFC kan færdigbearbejde, pakke og nedfryse de færdige produkter i én og samme arbejdsgang, før de når slutkunden.

Carsoe havde i seneste regnskabsår en nettoomsætning på 525 millioner kroner og en bundlinje på godt 21 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093