23948sdkhjf

Innovativ norsk trawler får komplet fabrik fra Carsoe

Det norske rederi Ervik Havfiske har valgt Carsoe som leverandør af deres nye reje- og krabbefabrik. Fabrikken er skræddersyet til deres nye trawler, Ny Frøyanes.

I design af fabrikken har målet været at reducere dampudledning fra krabbekogningen. Et omhyggeligt planlagt produktionsflow indkapsler dampen og forhindrer den i at blive frigivet i produktionsområdet.

Senior Sales Manager ved Carsoe, Bjørn Ståle Bjørkavåg, uddyber:

- Vi er meget stolte af at bidrage til denne innovative trawler med en banebrydende ny kogeproces. Dette kan meget vel sætte en ny standard for sikker ombord forarbejdning af krabbe.

Komplet fabrik til rejer og krabber

På fabriksdækket er to komplette produktionslinjer: Én til rejer og én til krabber.

Udover det udstyret til krabbekogning indeholder krabbelinjen også stationer til slagtning, sortering og rensning, frysning og glasering af op til 20 tons krabbeben om dagen.

Den dobbelte rejeproduktionslinje omfatter bifangstseparatorer, sortering og kogning. De kogte rejer fryses i to IQF-frysere med en kapacitet på 22 tons frosne rejer om dagen. Fem vertikale frysere sikrer desuden en kapacitet på 20 tons rejer i blokke.

Efter produktionslinjerne føres de færdige produkter videre til en kompakt hotelløsning, der automatisk sorterer produkterne. Hver produkttype palleteres derefter på ”rene” paller for minimal håndtering på land. Fabriksdækket fra Carsoe indeholder også en elevator til lastrummet samt en aflæsningselevator på siden af skibet med fleksibel aflastningshøjde, så den kan tilpasses kajområdet med højde for høj- og lavvande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063