23948sdkhjf

Gantech søger ny direktør – ejerleder vil træde et skridt tilbage

I 2004 købte Henrik Gantzel JCK Maskinfabrik og etablerede dermed Gantech. Ribe-virksomheden har i dag rundet 35 medarbejdere og leverer pladebearbejdning til et bredt spektrum af kunder i den danske metalindustri.

Nu er Henrik Gantzel klar til at træde et skridt tilbage. Det skal ske med ansættelsen af en administrerende direktør.

- Jeg tænker egentlig, at der er nogen derude, der har bedre evner til at drive noget, der er lidt større, end jeg har. Så det er lidt rettidig omhu. Så jeg går et lille trin ned ad stigen og får en anden til at tage føringen i virksomheden. Den er jo lidt større, end den vi startede ud med, og hvis man skal drive det fremover, og vi skal blive endnu større, så synes jeg, det er det rigtige at gøre, forklarer Henrik Gantzel.

Kræver andre kompetencer

Han fortæller, at den nye direktør skal have bedre personalemæssige kompetencer, end han selv har, og formentlig også en uddannelse, der gør ham i stand til at udvikle både den økonomiske og den administrative del af Gantech

- Så det skal være en med lidt mere uddannelse og lidt mere erfaring med at drive en virksomhed i den størrelse. Og så en der kan tage over på et eller andet tidspunkt, så jeg ikke står som 65-årig med det problem. Så kan det give mig 10 år, hvor han eller hun kan tage over eller gøre den salgsklar, siger Henrik Gantzel.

Mulighed for at blive medejer

Han ser dermed også ansættelsen af en direktør som første skridt i et generationsskifte hos den sydjyske underleverandør.

- Det er for, at Gantech kan køre videre, og for at vi kan udvikle os fremover, være lidt mere strategiske og organisatorisk kan lede det lidt bedre. Jeg er ikke typen, der sidder med en kuglepen og skriver alt ned. Jeg er stadigvæk en udviklingsmand, og det er nok udviklingsafdelingen, PTA-afdelingen og den produktionstekniske afdeling, jeg begynder at tage mig af og så lidt fabriksudvikling, lyder det fra Henrik Gantzel.

Han er også åben over for, at en ny direktør kan indtræde som medejer i Gantech, hvis det rigtige match er til stede.

- Men det bliver over nogle år. Jeg har selv 60 procent, og på et eller anden tidspunkt skal jeg jo afgive magten, siger Henrik Gantzel, og tilføjer:

- Jeg har det sådan, at gør de de rigtige ting i min ånd, så skal de også have beføjelserne til det, og så kan jeg trygt lade det køre videre.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.47