23948sdkhjf

Udvidelse skal ruste Gantech til tiden efter corona

Ribe-virksomheden Gantech er i gang med en større udvidelse, hvor man føjer 2.000 kvadratmeter til de 6.000, man har i forvejen.

- Det er fordi vi begynder at løbe lidt tør for produktionsområde, til trods for at vi tre timer efter, vi startede det her byggeri, mistede noget af en stor kunde, fortæller direktør og indehaver Henrik Gantzel.

Til trods for tabet af opgaver fortryder Henrik Gantzel dog ikke, at han har sat gang i byggeriet. Der bliver nemlig god brug for den ekstra plads under alle omstændigheder.

- Det er corona-tid nu, men der kommer forhåbentligt en tid, hvor det hele er godt igen, selv om vi ikke skal klage det helt store over, hvordan det er gået os, og der vil vi gerne være klar til den tid, siger Henrik Gantzel.

Kigger på ny laserskærer

Og til tiden efter corona spiller de ekstra kvadratmeter en stor rolle.

- Det er fordi, vi gerne vil op i en anden størrelse laserskærer og have den placeret i den nye hal, fortæller han.

Han har dog endnu ikke besluttet, hvilken laserskærer der skal indkøbes.

- Vi kigger på et par stykker. For nogle år siden købte vi en fire meter kantbukker, og vi kan kun laserskære tre meter nu, så fire meter skal vi op og kunne skære. Hele setupet ændrer sig meget fra tre til fire meter, og det er derfor, vi ikke har gjort noget før nu. Det er noget af en investering, men jeg føler, det er det rigtige step videre, siger Henrik Gantzel.

Byggeregler gav bump på vejen

Selve byggeriet ventes færdigt til maj, og det er ikke foregået uden komplikationer.

- Jeg tror faktisk, det er et år siden, jeg begyndte at rode med det, og jeg må godt nok indrømme, at de nye 2020-byggeregler med brand, isolering og hvad der ellers er, har været noget af en klods om benet. Jeg synes ikke, de kan være det bekendt, for der er ingen, der har tid til det, konstaterer Henrik Gantzel.

Alene på grund af bygningsreglementets regler for brandsikkerhed er byggeriet blevet en halv million dyrere, end sidst Gantech udvidede med en identisk bygning, og derudover oplever Henrik Gantzel processen med de mange nye regler som temmelig kaotisk.

- Landet er ikke klar til alle de byggesager, der er nu, men det skal de nok blive, når de bliver uddannet til det. Det er fint nok, vi skal leve op til nogle krav, det vil vi også gerne, men der er ingen, der rigtig ved, hvordan reglerne er, fortæller han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079