23948sdkhjf

NKT opjusterer forventninger – og fyrer 100

Det er blot tre måneder siden, NKT sidst opjusterede sine forventninger til 2021 – nu gør man det igen.

Foreløbige tal for tredje kvartal viser, at NKT i kabel-forretningen omsatte for 333 millioner euro (2,5 milliarder kroner) målt i standardmetalpriser, svarende til en fremgang på 11 procent sammenlignet med tredje kvartal 2020.

Operationelt ebitda blev samtidig mere end fordoblet fra 21 millioner euro (156 millioner kroner) til 45 millioner euro (335 millioner kroner).

Alle forretningsområder rykker

Fremgangen skyldes ifølge NKT højere aktivitetsniveauer og effektiviseringer på tværs af alle tre forretningsområder, hvor særligt Applications, der producerer mellem- og lavspændingskabler, fortsatte den positive udvikling. Derudover har NKT afsluttet nogle udestående forsikringssager vedrørende tidligere hændelser, hvilket har genereret indtægter på 21 millioner euro (156 millioner kroner).

Også hos NKT Photonics har der været fremgang. Her er omsætningen steget med 6 procent til 18 millioner euro (134 millioner kroner), og ebitda er tredoblet fra 1 (7,4 millioner kroner) til 3 millioner euro (22,3 millioner kroner).

- Vi har forbedret vores finansielle resultater i 2021, hvilket fortsatte i tredje kvartal drevet af yderligere vækst i både NKT og NKT Photonics. Det er tilfredsstillende at se, at vi i NKT fortsat nyder godt af mulighederne i den grønne omstilling og af eksekveringen af vores optimeringsinitiativer. NKT Photonics fortsatte med at vokse i takt med, at markedsforholdene forbedrede sig efter den negative påvirkning af Covid-19 i 2020, siger CEO Alexander Kara.

Baseret på resultaterne i tredje kvartal 2021 opdaterer NKT forventningerne til de finansielle resultater for helåret. Omsætningen (standard metalpriser) forventes nu at blive omkring 1,2 milliarder euro (8,9 milliarder kroner) mod tidligere den øvre ende af 1,1-1,2 milliarder euro (8,2-8,9 milliarder kroner). Operationelt ebitda forventes nu at blive omkring 125-135 millioner euro (0.9-1,0 milliarder kroner) mod tidligere ”øvre ende” af 80-110 millioner euro (595-818 millioner kroner).

De finansielle forventninger i NKT Photonics er uændrede en omsætningsvækst på cirka 8-15 procent og en ebitda-margin på 6-8 procent.

Omstrukturer i højspændings-division

Samtidig med den positive udvikling i tredje kvartal sætter NKT gang i et omstruktureringsprogram i Solutions-divisionen, der producerer de helt store højspændingskabler.

Det sker for at forbedre profitabiliteten, øge konkurrenceevnen i en bredere del af højspændingsmarkedet og for øge forretningsmulighederne inden for højspændingskabelprojekter baseret på både veksel- og jævnstrømsteknologi.

NKT vil øge sit fokus på produktionen af jævn- og vekselstrømskabler i de ekstra høje spændingsniveauer på sin fabrik i Køln i Tyskland. Produktionen af højspændingskabler i de lavere spændingsniveauer bliver derfor flyttet fra Køln til NKT’s fabrik i Velké Meziříčí i Tjekkiet.

Derfor reducerer man nu antallet af fuldtidsansatte i Köln med mere end 100. Det kommer til at ske i perioden 2021-2023, og til formålet er der i regnskabet bogført engangsomkostninger på 15 millioner euro (111 millioner kroner).

Samtidig forventer NKT dog at investere 25 millioner euro (186 millioner kroner) i nyt produktionsudstyr på de to fabrikker. Det kommer til at ske i løbet af 2021 og 2022.

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157