23948sdkhjf

NKT lander canadisk kabelordre

I juli offentliggjorde NKT at man havde indgået en kontrakt som turnkey kabelleverandør til Champlain Hudson Power Express-højspændingstransmissionslinjen i USA – et projekt til en værdi af mere end 10 milliarder kroner.

NKT har nu også underskrevet en kontrakt om levering af DC (jævnstrøm) højspændingskabler til Hertel-New York-projektet, som er udviklet af Hydro-Québec. Projektet er den canadiske forbindelse til Champlain Hudson Power Express.

Kontrakten omfatter design og produktion af 2 x 60 kilometer 400 kV DC onshore højspændingskabler. Projektet har en anslået kontraktværdi for NKT på cirka 90 millioner euro (670 millioner kroner) i markedspriser (cirka 80 millioner euro (595 millioner kroner i standard metalpriser).

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har vundet kontrakten på Hertel-New York, hvilket understreger vores position som en vigtig partner i at sikre overførslen af vedvarende energi til New York. Dette er et nøgleprojekt for NKT, og vi ser frem til et tæt samarbejde med Hydro-Québec. Vi stræber efter at udvide vores tilstedeværelse i Canada og USA, hvor vi forventer, at den grønne omstilling vil skabe yderligere vækstmuligheder for NKT, siger Alexander Kara, administrerende direktør i NKT.

Som en del af overførslen af vandkraft fra Canada til byen New York, vil Hertel-New York transportere den vedvarende energi fra Hertel-transformerstationen i Quebec, Canada, til en station nær den amerikanske grænse, hvor den forbinder til CHPE-transmissionslinjen.

Den samlede transmissionslinje er en regional bæredygtighedsindsats og er en af de største infrastrukturinvesteringer i New Yorks historie. Den bliver et væsentligt bidrag til statens ambitioner om, at mindst 70 procent af elproduktionen og -forbruget kommer fra vedvarende energikilder i 2030.

De 400 kV DC onshore højspændingskabler til Hertel-New York vil blive produceret i Karlskrona i Sverige. NKT forventer at levere kablerne i 2024.

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094