23948sdkhjf

NKT tæt på endnu en milliardordre

Få dage efter, at NKT kunne skrive under på en aftale til 10 milliarder kroner i USA, er endnu en ordre med mange nuller på vej.

Denne gang er der tale om en kontrakt på produktion og installation af højspændingseksportkabelsystemer til det potentielle havvindmølleprojekt East Anglia Three (EA3), som ScottishPower Renewables vil udvikle.

I dag blev det offentliggjort, at EA3 er blevet udvalgt til en såkaldt contract for difference i allokeringsrunden i England, hvilket er et vigtigt skridt mod en endelig ordre til NKT. En endelig ordre er betinget af, at kunden giver NKT godkendelse til at starte projektet, og at de træffer en endelig investeringsbeslutning, som forventes senest i første kvartal 2023.

Kontrakten til NKT vil omfatte design og produktion af 320 kV DC (jævnstrøm) eksportkabler, hvilket inkluderer cirka 2x150 km offshore-kabler og cirka 2x40 km onshore-kabler samt installation, som NKT vil foretage med kabellægningsfartøjet NKT Victoria.

Projektet har en anslået kontraktværdi for NKT på cirka 250-300 millioner euro (1,9-2,2 milliarder kroner) i markedspriser (cirka 190-225 millioner euro i standard metalpriser).

- Jeg er meget tilfreds med kontrakten med ScottishPower Renewables, som understreger vores kunders tillid til NKT’s evne og erfaring i at håndtere store turnkey kabelprojekter. Når havvindmølleparken er fuldt operationel, har East Anglia Three potentiale til at forsyne over en million britiske hjem med grøn havvindenergi, hvilket vil være et vigtigt skridt for den grønne omstilling i Storbritannien, siger NKT’s administrerende direktør, Alexander Kara.

EA3-havvindmølleparken vil omfatte 100-120 vindmøller placeret 69 km fra den britiske kyst i Nordsøen, og den vil dække et areal på 305 kvadratkilometer. Når vindmølleparken er i drift, vil den kunne producere op til 1.400 MW vedvarende energi.

320 kV HVDC-kablerne vil blive produceret i Karlskrona i Sverige.

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125