23948sdkhjf

Danske robotter løfter kasser hos Colgate

Slagelse-virksomheden Cobot Lift har fået endnu en prominent virksomhed på kundelisten. Denne gang drejer det sig om tandpastaproducenten Colgate, der har fundet plads til de danske robotløsninger i produktionen på en af deres indiske fabrikker.

- Det er et års tid siden, Colgate rakte ud til os for første gang. De har en hel masse vakuum-løftere installeret, som de gerne ville have lavet til robotceller. Og det er jo det, vores løsning kan. Vi her en lille arm, som vi sætter på selve søjlen til vakuumløfteren, og så har vi vores patenterede løsning, som vi forbinder mellem robothoved og vakuumløfter, fortæller Henrik Elm Gulløv, der er administrerende direktør hos Cobot Lift.

Blev installeret virtuelt

Cobot Lifts robot kan løfte op til 45 kg, men hos Colgate er der ”kun” tale om kasser på 25 kg, som skal palleteres.

- Det som Colgate er meget interesseret i er, at de ikke behøver ændre i produktions-setup’et. Der hvor der før stod en mand og betjente en vakuumløfter, der kan der bare sidde en cobot lift og automatisere, lyder det fra Henrik Elm Gulløv.

Enheden blev installeret på fabrikken i Indien i januar og kører nu upåklageligt.

- Det hele blev skubbet på grund af corona, så vi har også haft den udfordring, at vi skulle gøre det hele virtuelt, fordi vi ikke har kunnet rejse. Men det er gået fint, konstaterer Henrik Elm Gulløv.

Flere fabrikker har vist interesse

Netop derfor er Cobot Lift nu i dialog med Colgate om installation af yderligere robotter på alle koncernens tre fabrikker i Indien.

Men her stopper samarbejdet muligvis ikke.

- Det sjove er, at internt i Colgate er det også blevet anerkendt, så nu har vi fået henvendelser fra Colgate i Guatemala, Thailand og her for nyligt også i Grækenland. Det er de ringe, der ligesom breder sig i vandet, siger Henrik Elm Gulløv.

Han tør dog ikke spå om, hvornår de næste Cobot Lifts gør deres indtog på Colgate-fabrikkerne.

- Jeg vil tro, at den næste Colgate-fabrik i Indien bliver til næste år. De andre fabrikker har vi haft god dialog med og har budt ind på, men de ligger i kapital-allokeringsrunder nu. Så hvis det lykkes, så lykkes det næste år, slutter Henrik Elm Gulløv.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109