23948sdkhjf

Solgte sin virksomhed for 700 mio.: Nu går hun ind i Cobot Lift, der vil ud i verden

Slagelse-virksomheden Cobot Lift laver collaborative robotter med gribe- og vakuumfunktion, og de har vokseværk. De seneste tre år har de fokuseret på salg af deres robotløsninger til produktions-, transport- og fødevareindustrien, og har solgt robotter i seks lande.

De forventer stærk vækst de kommende år, og de har derfor ledt efter et stærkt match til deres nye bestyrelse. De har netop engageret Karina Bergstrøm Larsen som ny investor og bestyrelsesmedlem.

Hun solgte i 2015 virksomheden Satcom1 for et trecifret millionbeløb. Hun har erfaring indenfor vækst af egen virksomhed i en stærk international organisation med medarbejdere fra 22 lande, kunder i 51 lande og 98 procent eksport – en erfaring som Cobot Lift vil udnytte.

Vil levere til hele verden

Cobot Lift har under Covid-19 været i stand til at vokse, og de har blandt andet leveret en collaborativ robot til Danfoss’ produktion på Als. Det er noget, man er meget stolte af, fortæller Henrik Elm Gulløv, administrerende direktør.

- Hvis vi kan være med til at optimere dansk industri, som det første vi opnår, så vil vi være meget stolte, men også dedikere tæt samarbejde med dem for at gøre vores portefølje af produkter endnu stærkere til det globale marked. Vi er aktivt i gang med at sammensætte vores verdenshold, da vi i dag har henvendelser ugentligt fra direkte globalt potentielle kunder fra blandt andet Mexico, USA, Frankrig samt Indien, så har vi behov for en stærk bestyrelse og investorindgang, som matcher den hverdag, som vi har nu.

- Vi skal kunne levere til hele verden, og her er Karina en helt essentiel person til at hjælpe os på det eksporteventyr, som vi ønsker at opnå. Udover Karina har vi også styrket med Niels Appel (tidligere CCO hos OnRobot, red.) og Anders Hoffmann Rasmussen (tidligere kommerciel chef for Universal Robots partnerprogram UR+, red.), som begge har fulgt os fra starten, og de har stort netværk af human ressource-profiler, som vi skal bruge til vores vækst. De indtræder nu formelt i vores nye bestyrelse og er også med-investorer, fra da vi startede, fortsætter han.

- Målene og investeringspengene er primært til eskalering af produktionsanlæg, fuld digitalisering og ansættelse af de helt rigtige profiler til at servicere deres kommende potentielle globale marked. Vi glæder os meget, siger Henrik Elm Gulløv.

Atypisk investor

Karina Bergstrøm Larsen forklarer om sin indtræden i bestyrelsen og som investtor:

- Jeg er meget stolt over at blive tilknyttet Cobot Lift, da jeg de senere år har fuldt en række nye iværksættere fra deres rejsestart. Jeg er måske ikke den typiske investor, da jeg faktisk ikke ønsker at eje en større del af deres virksomhed, men i stedet vil motivere iværksætterne, hvor de selv bibeholder hoveddelen af deres firmaer. Jeg ønsker at være med til at skabe flere danske iværksættereventyr indenfor områder, hvor jeg virkelig tror, at der er vækstpotentiale og gerne i det globale marked.

- Desuden hvis produkt- eller serviceportefølje er indenfor et område, hvor jeg reelt føler, at verden bliver et bedre sted, så gør det mig meget engageret. Cobot Lift er én af de virksomheder, som jeg går ind i nu, fordi jeg kan se et globalt marked. De collaborative robotter har en vigtig funktion, især til alle de mange dårlige rygløft, som mennesker har lavet, fra de byggede pyramiderne eller den kinesiske mur til i dags akkordarbejde på en fabrik eller i byggebrancherne. Hvis Cobot Lift via deres mange løftearme- og innovative løsninger kan hjælpe mennesker til en bedre arbejdsgang, optimere produktion og forbedre firmaernes bundlinje, så er det en virksomhed, som jeg ønsker at tage del i både med penge og min tid, siger Karina Bergstrøm Larsen. 

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094