23948sdkhjf

Ny fabrik: Flow og arbejdsmiljø har fået kæmpe løft

Den østjyske producent af førerkabiner til entreprenørmaskiner Secura Cabins har forladt sin gamle fabrik i Randers og rykket ind i en helt ny i Randers-forstaden Sønder Borup.

Her har adm. direktør Carsten Tønnes haft det privilegium at kunne bygge en fabrik, der er fuldstændig skræddersyet til Sekura Cabins behov.

Det skriver Jern & Maskinindustrien.

Det betyder, at det har været muligt at designe flowet, så der populært sagt kommer stålplader og -rør ind i den ene ende af fabrikken og færdige kabiner ud i den anden.

- Det er stadigvæk de samme procestrin, men nu er det bare organiseret, så det ligger i forbindelse med hinanden. Når man for eksempel er færdig med at svejse, skal man ikke køre det hen i den anden ende af fabrikken - det ligger lige ved siden af slibningen, forklarer Carsten Tønnes.

- Det, der er vigtigt i den nye fabrik, er, at varerne ikke må stå for længe, de skal videre. Der er enkelte steder lavet bufferzoner, hvor de må stå, men ellers skal de bare videre, siger han.

Alt i alt forventer han at kunne hente produktivitetsforbedringer på 3-5 procent, så det har ikke været den bærende grund til flytningen.

Store besparelser

I selve produktionen og montagen er processen blevet mere strømlinet, men kører i bund og grund efter samme grundprincipper som i den gamle fabrik.

Til gengæld er der sket ting og sager i virksomhedens malerafdeling.

- I vores vådmalerkabine har vi fået en produktivitetsforbedring på 50 procent. Før var der ingen ventilation og varme, men nu har vi fået en topmoderne malerkabine med langt hurtigere tørretider, forklarer Carsten Tønnes, der også har taget højde for, at der i fremtiden skal endnu flere førerkabiner igennem.

- Hele vores maleranlæg er planlagt med de udvidelser, vi gerne vil gøre på et tidspunkt. Den dag, der kommer en stor kunde mere, kan vi gå ind og reducere vores takttider og sætte en robot ind, forklarer han.

Plads til vækst

Netop opskalering og udvidelse af produktionen var et af hovedformålene med at flytte til den nye fabrik, og Carsten Tønnes forventer, at der bliver brug for pladsen i de kommende år, hvor Sekura Cabins skal vokse.

- Vi har to nye projekter, der er i gang og skal ud i produktionen nu. Derfor går vi fra 3.200 kabiner i år til 4.600 kabiner næste år. Det er både, fordi vores eksisterende kunder bestiller mere, men også fordi vi har fået en ny ordre, konstaterer Carsten Tønnes.

Han vurderer, at Sekura Cabins vil kunne producere op mod 8.000 kabiner om året på den nye fabrik, før man løber tør for kapacitet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14