23948sdkhjf

Cleentek indleder efteråret med ordreboom

De industrielle vaskeanlæg fra Vejleproducenten er i høj kurs dette efterår

Der er heftig efterårsaktivitet i produktionen hos Cleentek. I løbet af sommeren blev en lang række tilbud konverteret til ordrer, og både det danske marked og eksportkunderne har bestilt vaskeanlæg i stor stil. Flere af anlæggene skal installeres på robotbetjente automationslinjer, men ellers er det en bred vifte af vaskeløsninger, der er under konstruktion i det sydjyske.

Jens Alexander Lund, salgschef hos Cleentek, ser den aktuelle travlhed som en konsekvens af en genåbnet verden, selvom mængden af ordrer på én gang er markant.

- Vi har lavet ekstremt mange tilbud det sidste års tid. Vi var forberedt på, at det pludselig kunne gå stærkt, men nok ikke så stærkt. Der er virkelig kommet hul igennem, siger Jens Alexander Lund i en pressemeddelelse og uddyber, at der siden juli er kommet nye ordrer ind hver uge, heriblandt flere på specialanlæg i millionklassen.

Det var netop de større ordrer, der lod vente på sig under coronaen, men det bliver der rådet bod på nu.

- Under pandemien solgte vi stadig anlæg, og produktionen var fuldt bemandet. Men de nye ordrer kom meget spredt, og var typisk på mindre anlæg. Nu kan vi igen langtidsplanlægge vores materialeindkøb, og forsøger ihærdigt at finde et par nye svejsere til staben, siger Jens Alexander Lund.

Automationserfaring fra bilindustrien

Det er stort set alle markeder i Europa, der rører på sig, men Tyskland, Sverige og Danmark skiller sig ud. I Tyskland er der igen givet grønt lys for investeringer i produktionsudvidelser hos de store industrikoncerner, og på det danske og svenske marked er det især det store fokus på automationsløsninger, der vækker behovet for et nyt vaskeanlæg. En tendens, man har forsøgt at være på forkant med.

- Mange af vores kunder i bilindustrien har arbejdet med automation i adskillige år. I begyndelsen kun på deres store produktionslinjer, men vi har kunnet se det brede sig til hele produktionen. Bilindustrien har stillet nogle tekniske krav til vores anlæg, som vi ikke blev mødt med i andre brancher. Før nu altså. Den viden, vi har opbygget om integrering med robotceller, hjælper os uden tvivl med at få nye spændende opgaver, konstaterer Jens Alexander Lund.

Ultralydsanlæg et pejlemærke

Blandt de mange nye ordrer er der også almindelige standardanlæg til affedtning og vask af metal- og aluminiumsemner. Flere tromle- og gennemløbsvaskere skal afsted til danske kunder, men også i den østlige del af Centraleuropa er afsætningen af standardanlæg fornuftig.

Der laves stadig mange tilbud i salgsafdelingen i Vejle, og Jens Alexander Lund er overbevist om, at der er mere på vej. Forespørgslerne på ultralydanlæg er nemlig i vækst, og det er et godt pejlemærke.

- Vi har lige solgt to ultralydsvaskere til en dansk kunde. Det er komplicerede anlæg i den tunge ende af prisskalaen. Når den type løsninger bliver efterspurgt igen, tyder det på, at vinden for alvor er vendt, slutter salgschefen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094