23948sdkhjf

Automationssamarbejder brager frem hos Cleentek

Producenten af industrielle vaskeanlæg er involveret i flere robotprojekter end nogensinde før. Efterårets mange automationsordrer kommer fra både Danmark og eksportmarkedet

Der er travlt hos Cleentek i øjeblikket. Inden nytår skal Vejle-virksomheden levere 12 specialanlæg til kunder i hele Europa, og ordrerne er blandt andet resultatet af et forstærket samarbejde med en række automationshuse.

På eksportmarkederne har man i flere år arbejdet tæt sammen med specialister om integrering af robotbetjente vaskeanlæg til rens og affedtning af metal- og aluminiumsemner, og nu rører hjemmemarkedet for alvor på sig. Jens Alexander Lund, salgschef hos Cleentek, mener, at der kan drages en direkte parallel til det, man oplever i udlandet.

- Der er en markant stigende interesse for totalløsninger herhjemme. Vaskeprocessen tænkes ind i en samlet pakke, som både inkluderer bearbejdningscenter, pakkestation og robotceller. Mange af vores kunder i udlandet har i flere år brugt eksterne specialister til at etablere nye produktionslinjer, og langt flere end tidligere gør nu det samme i Danmark, siger Jens Alexander Lund, som også noterer sig, at de automatiserede totalløsninger ikke længere er forbeholdt de få.

- Og slet ikke i Danmark, hvor der er et kæmpe fokus på fordelene. En del virksomheder har efterhånden integreret robotter i produktionen, konstaterer Jens Alexander Lund.

Samme udfordring for alle

De komplekse automationsopgaver har foreløbig udvidet medarbejderstaben i Vejle med tre nye ansatte, og de mange vaskeanlæg under konstruktion fylder stort set alle kvadratmeter i produktionen på Pottemagervej.

Jens Alexander Lund forklarer, at det stadig er en stor udfordring at få stål og el-komponenter hjem til tiden. Selvom man har udvidet antallet af leverandører, er hver dag en balancegang for at få tingene til at gå op.

- Der kan sagtens blive flyttet rundt på opgaverne i løbet af dagen. Vi har en fornuftig lagerbeholdning, men specialkomponenter til blandt andet automationsløsningerne er stadig en udfordring. Vi bliver hjulpet af, at kunderne gerne venter lidt længere, da de selv er ramt af de samme udfordringer. Meget af det, der kommer ind nu, skal også først leveres og installeres i 2023, siger Jens Alexander Lund, som understreger, at det selvfølgelig er positivt, at ordrebogen bliver stadig tykkere.

Tilfredsstillende branchemesse

Midt i travlheden har der dog været tid til at deltage på den traditionelle branchemesse ”Parts to Clean” i Stuttgart. Som altid udstillede Cleentek sammen med det tyske søsterselskab, og på trods af de aktuelle globale udfordringer var der pæn optimisme blandt både udstillere og gæster.

- Virksomhederne er selvfølgelig bekymrede for energiudfordringerne og verdens tilstand generelt. Men vi fik fornuftige leads med hjem og mødte flere af vores globale kunder, som stadig forventer at investere i nye produktionslinjer. Vi arbejder målrettet på at energioptimere vores vaskeanlæg yderligere, og det var et hovedtema for os på messen, slutter Jens Alexander Lund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094