23948sdkhjf

Alfa Laval vokser videre i Danmark: Særligt et produkt driver væksten

Alfa Laval i Danmark har gennem de senere år for alvor konsolideret sig som et af Alfa Laval-koncernens mest betydende lande uden for Sverige, og det billede blev yderligere forstærket i 2020.

I det seneste regnskabsår realiserede Alfa Lavals fem danske selskaber med samlet 1.750 medarbejdere således en omsætningsvækst på knap 2 procent, mens bundlinjen voksede med hele 176 millioner kroner.

- Det er meget tilfredsstillende især med tanke på de mange vanskeligheder, som coronapandemien særligt i først halvår 2020 førte med sig. Igen i år er en stor del af både omsætningen og indtjeningen drevet af, at vi nærmer os den 8. september 2024, der er skæringsdatoen for en lovstramning på det maritime område. Lovstramningen pålægger nemlig alle skibe at begrænse mængden af levedygtige organismer, der udledes via skibes ballastvand, så antallet af invasive arter, der fragtes rundt på kloden minimeres. Og her er vores kemikaliefrie rensesystem Alfa Laval PureBallast den førende løsning på markedet, hvilket har banket efterspørgslen markant i vejret, fortæller administrerende direktør i Alfa Laval Copenhagen, Per Lund Hansen i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Vi har arbejdet stenhårdt gennem mange år, mens markedet endnu ikke var modent, for at opnå den meget gunstige markedsposition med Alfa Laval PureBallast, og pludselig kom coronapandemien og medførte risikoen for, at vi ikke til fulde kunne høste frugterne af vores investeringer. Heldigvis formåede vi lynhurtigt at omstille os til den nye virkelighed, og takket være den indsats, ikke mindst fra vores dygtige medarbejdere, lykkedes vi faktisk med at overgå vores i forvejen ambitiøse produktionsmål, hvilket har været helt afgørende for vores vækst i 2020.

Det var ikke kun hos Alfa Laval i Aalborg, der blandt andet er koncernens globale produktionscenter for PureBallast, at omstillingen gik hurtigt. Alle Alfa Lavals danske selskaber iværksatte med det samme en række foranstaltninger, så forretningen kunne køre videre under coronasikre forhold. Derudover arbejdede virksomheden målrettet med sine forsyningslinjer og logistikkæder for at sikre dels leverancer af nødvendige komponenter og materiale til produktion, og dels eksportmuligheder ved blandt andet at omlægge en del transporter fra fly til tog og skib.

Lav konjunkturfølsomhed og grøn efterspørgsel

Mens 2020-væksten i vid udstrækning er drevet af salget af Alfa Laval PureBallast, har virksomhedens øvrige danske forretningsområder, der blandt andet tæller produkter til fødevare- og farmaceutisk produktion, spildevandsrensning og energisektoren, generelt fastholdt det høje aktivitetsniveau fra 2019. En præstation, som ifølge direktøren foruden den hurtige omstilling, skal tilskrives virksomhedens produktmiks:

- Som virksomhed har vi stået stærkt rustet til at klare en pandemi. De faktorer, der driver vores salg, har også været til stede under pandemien og er det i høj grad fortsat. Vores produkter er eksempelvis ofte en del af knap så konjunkturfølsomme brancher som medicinalindustrien, fødevareproduktion og sanitet, og derudover er virksomhedernes fokus på den grønne bundlinje ikke blevet mindre. Snarere tværtimod, og det gavner vores muligheder, da vi efterhånden står rigtig stærkt inden for bæredygtighedsfremmende teknologi, siger Per Lund Hansen, og fortsætter:

- Det er klart, at der selvfølgelig var nogle områder, der blev påvirket af krisen, og det har da også påvirket vores resultat. Eksempelvis har det været vanskeligt at rejse og udføre installation og service af produkter hos kunderne. Det har blandt andet betydet, at vi siden har fundet nye digitale måder at løse en del af de pågældende opgaver på.

Allerede i dag er en større del af Alfa Lavals omsætning drevet af bæredygtighedsfremmende teknologier og løsninger, som eksempelvis bidrager til rensning af spildevand og reduktion af el-, vand- og kemikalieforbrug samt CO2-udledningnen inden for en række industrier og processer:

- Vi forventer, at det fortsat skærpede fokus på miljø- og klimadagsordenen vil få rigtig mange til at kigge i retningen af Alfa Laval-produkter i fremtiden. Generelt mærker vi en positiv udvikling i markedet, og vi har i år annonceret nogle store ordrer herunder blandt andet på produkter, der kan bidrage til produktionen af vegetabilsk baserede biobrændstoffer. Det er et spændende nyt område med et markant potentiale i relation til den grønne omstilling af transportsektoren, siger Per Lund Hansen.  

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125