23948sdkhjf

Fræs og plade får kæmpe løft: Nordjyder investerer massivt millionbeløb i nye maskiner

Nordjyske Mekoprint oplever kraftig vækst på tværs af brancher og produktområder og for at sikre kapacitet og øget konkurrenceevne, investerer Mekoprint divisionen Mechanics derfor over 50 mio. kr. inden for et år i både bygninger, maskiner og kompetencer.

Det oplyser industrivirksomheden i en pressemeddelelse.

Investeringerne i Danmark og Polen dækker over alle produktområder fra fræste metalløsninger til pladeløsninger og høj-volumen løsninger produceret fra coil med avanceret værktøjsteknologi.

De fræste løsninger løftes med en opgradering af "Fast Manufacuring System" (FMS) anlægget og yderligere 4-akset Makino fræsemaskine for at sikre fortsat fuldautomatisk produktion døgnet rundt. Dette sikrer endnu højere effektivitet og fuld konkurrenceevne med leverancer fra Asien, som virksomheder i stadig højere grad ønsker produceret regionalt i Europa.

Digitaliseret pladeflow

Pladeløsningerne løftes med et fuldt digitaliseret produktionsflow fra fire nye Amada kantbukkere på tværs af Danmark og Polen samt en 4 kW Amada fiberlaser og en Amada servo-elektrisk revolverstanser. Både fiberlaseren og stansemaskinen vil i Danmark producere fuldautomatisk døgnet rundt fra lagertårne og samtidigt håndtere kombinationsopgaver med sammenhængende programmering.

Coil-løsningerne løftes bl.a. med en bygningsudvidelse på 2.400 kvadratmeter, som muliggør etablering af selvstændige produktspecifikke produktionsceller i sammenhængende flow fra coil til færdigt monterede produkter.

- Investeringerne er afgørende for både at understøtte vores kunders kraftige vækstforventninger og samtidigt muliggøre endnu mere effektive produktionsflow. Dette gælder ikke mindst på fabrikken i Aalborg, hvor alle produktionsteknologier samlet på 18.000 kvadratmeter giver helt særlige muligheder. Det gælder ikke mindst for løsninger der skal igennem mange processer fra affedtning og slibning til pulverlakering, anodisering eller Sur-Tec, udtaler Søren Holmboe, Division Director, Mekoprint Mechanics.

Investeringerne er et vigtigt led i den fortsatte udvikling af omkostningseffektiv regional produktion i Nordeuropa med et minimum af resurse-forbrug og miljøpåvirkning fra råvare til færdigvare hos slutkunden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188