23948sdkhjf

Opkøb: Sjællandsk mikrodrejer solgt til Mekoprint

67 procent af aktierne i Microturn i Humlebæk er solgt til industrikoncernen Mekoprint

Den danske industrikoncern Mekoprint har netop købt 67 procent af aktierne i Microturn, der holder til i Humlebæk og har specialiseret sig i mikrodrejning

Med investeringen i Microturn bliver Mekoprint den største udviklingspartner og leverandør af mikrokomponenter i Norden, oplyser Mekoprint i en pressemeddelelse.

Mekoprint peger på, at markedet for mikrobearbejdning er i kraftig vækst på grund af efterspørgslen på mindre og mindre produkter, og selv om Mekoprint allerede har en større produktion af mikrokomponenter, bliver virksomheden styrket betydeligt med købet af aktierne i Microturn.

- Mekoprint og Microturn er et særdeles godt match. Microturn har gennem de seneste 25 år udelukkende specialiseret sig i teknologien omkring mikrodrejning og er i en liga for sig på området. Sammen bliver vi nu den største sparringspartner og leverandør af mikrokomponenter i Norden med en omsætning på over 100 millioner kroner baseret på en unik kombination af produktionsteknologier. Samtidig er investeringen i Microturn et vigtigt led i Mekoprints strategi om både organisk vækst og opkøb i de kommende år, siger Anders Kold, der er CEO for Mekoprint.

Mekoprint og Microturn er et særdeles godt match. Microturn har gennem de seneste 25 år udelukkende specialiseret sig i teknologien omkring mikrodrejning og er i en liga for sig på området. Anders Kold, CEO Mekoprint

22 ansatte og spritny fabrik

Microturn har 22 ansatte på en topmoderne fabrik i Humlebæk, og ofte er Microturn den eneste leverandør på det nordiske marked, der kan producere komplekse emner i høj volumen med en diameter helt ned til 0,1 mm. 

Evnen til at fremstille meget små elementer med en høj effektivitet og ekstrem præcision er helt afgørende, når der skal leveres komponenter til blandt andet høreapparater, robotter og medicinsk udstyr.

- Microturn er i kraftig vækst og har brug for en partner, der kan hjælpe med en fortsat udvikling af samarbejdet med både små lokale og store internationale virksomheder. I Mekoprint har vi fundet en partner med særlig forståelse for at kombinere stor ledelsesmæssig selvstændighed med fælles kunder, kultur og al den administrative support vi har brug for, udtaler Claus Geleff, der er adm. direktør i Microturn.

I Mekoprint har vi fundet en partner med særlig forståelse for at kombinere stor ledelsesmæssig selvstændighed med fælles kunder, kultur og al den administrative support vi har brug for Claus Geleff, adm. direktør Microturn

Navnet udvides

Navnet udvides til Mekoprint Microturn, og den nuværende direktør, Claus Geleff, fortsætter som direktør for virksomheden, som han også fortsat er medejer af. 

Ejerkredsen tæller desuden de to øvrige ledere i Microturn, Jens Enevoldsen og John Bertran Clemmensen.

I forbindelse med opkøbet i Microturn skifter Mekoprint-divisionen Chemigraphics navn til Micromechanics, som Microturn bliver en del af. Micromechanics eksisterende produktion af mikro-komponenter i Støvring omfatter blandt andet ætsning, finstans, mikrolaserskæring og mikrofræsning. Herudover arbejdes der også med mikrodrejning, som bibeholdes i Støvring, blandt andet i kombination med andre processer. 

Investeringen i Microturn får derfor kun positiv betydning for antallet af medarbejdere både i Støvring og Humlebæk, oplyser Mekoprint.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094