23948sdkhjf

Siemens planlægger 100 MW batteriløsning i Tyskland

Siemens Smart Infrastructure og Zukunfstenergie Nordostbayern (Zenob) har netop underskrevet en hensigtserklæring om opførelsen af et 100 MW batteri i den tyske by Wunsiedel.

Anlægget med en lagringskapacitet på 200 MWh skal anvende overskudsenergi og fungere som spidslast, når efterspørgslen i markedet er høj.

Lithium-batteriet leveres af Fluence, der er et joint-venture mellem Siemens og AES. Siemens skal stå for projektledelse samt udviklingen af et medium-voltage schwitgear system samt koblingen til elnettet.

- Elektriske lagringsfaciliteter er vigtige byggesten i fremtidens energi, siger Marco Krasser, sdministrerende direktør hos SWW Wunsiedel, der er en af partnerne i Zenob, og fortsætter:

- De kan hjælpe med at balancere nettet og øge anvendelsen af energi produceret af vedvarende energikilder. De trækker overskudsenergi fra elnettet og fører det tilbage, når strømforbruget er højt. Lagringsfaciliteter vil øge den lokale og nationale forsyning af grøn strøm. Det er derfor vi gradvist øger kapaciteten.

Batteriløsningen fra Fluence vil kunne lagre og frigive store mængder af grøn strøm. Det medfører en mere fleksibel anvendelse af grøn energi uden for de timer, hvor produktionen er på sit højeste, inklusive perioder med dyre peak loads.

- Netoperatørne vil også opleve fordele ved løsningen, da det giver dem en mere fleksibel mulighed for at kompensere for strøm-udsving, som vi ser oftere og oftere på grund af udvidelsen af vedvarende energi, siger Bernd Koch, Leder af Technology Performance Services hos Siemens Smart Infrastructure Germany.

Batterilageret vil kunne levere strøm til 20.000 gennemsnitlige tyske husstande i et år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11