23948sdkhjf

SP Group overtager sprøjtestøbervirksomhed og fiskeriproducent

SP Groups datterselskab SP Moulding køber Netptun Plast (NP) og Atlantic Floats Denmark (AFD).

Neptun Plast er en sprøjtestøbervirksomhed med produktion og montage i Vordingborg. Virksomheden har specialiseret sig i sprøjtestøbning af teknisk plast samt produktion og salg af floats, kurve, netringe, bobbins og spande til fiskeindustrien. Atlantic Floats Denmark udvikler og sælger trawl floats og har ligeledes til huse i Vordingborg. Produktionen af virksomhedens produkter foregår hos Neptun Plast.

- Købet af Neptun Plast og Atlantic Floats Denmark accelererer SP Groups vækst. Vi køber en velfungerende og velpositioneret virksomhed med fremragende ledelse og dygtige medarbejdere ud fra en klar overbevisning om, at vi i fællesskab kan udnytte vores erfaringer inden for udvikling, produktion og salg af plastkomponenter til at styrke konkurrencekraften og skabe en endnu stærkere position internationalt, siger SP Groups adm. direktør Frank Gad i en meddelelse. 

Købet giver SP Group nye services og produkter på paletten og adgang til en række nye kunder. Sammenlægningen giver visse omkostningssynergier, og endelig er der intet væsentligt overlap på kundesiden. Atlantic Floats Denmark har samtidig en række egne produkter i en niche, hvortil SP Group håber at kunne bidrage til udviklingen.

Fortsætter ledelsen

Neptun Plast har været ejet af familien Lundsgaard siden 2004. Atlantic Floats Denmark er etableret senere ved opkøb af Sæplast Dalvik ehf Iceland og efterfølgende fusion med danske aktiviteter. AFD er ligeledes ejet af Familien Lundsgaard.

Laila Lundsgaard fortsætter som adm. direktør for NP, og Niels Martin Lundsgaard fortsætter som teknisk chef. Cecilie Lundsgaard forsætter som Salgschef.

- Neptun Plast og Atlantic Floats Denmark kører godt. Jeg er sikker på, at vi kan udvikle os endnu stærkere som en del af SP Group til gavn for kunder og medarbejdere, og jeg ser frem til, at medarbejderne i NP og AFD og jeg bliver en del af en stor og meget konkurrencedygtig virksomhed, siger administrerende direktør Laila Lundsgaard.

Direktør Søren Ulstrup bliver ny bestyrelsesformand, og Frank Gad bliver ny næstformand. Økonomichef Lasse Nielsen, SP Moulding, samt Thomas Lund, salgschef i Dan-Hill-Plast, bliver nye medlemmer af bestyrelsen.

Virksomhederne beskæftiger ca. 12 medarbejdere, som forventes at fortsætte.

NP råder over en moderne fabrik på ca. 2.500 kvadratmeter, som SP Group overtager i forbindelse med købet.

Transaktionen

Købsprisen for aktierne er aftalt således:

  • 17 mio. kroner betales kontant ved Closing.
  • 8 mio. kroner finansieres med et gældsbrev, der afdrages med 1/3-del efter 12 måneder, 1/3-del efter 18 måneder og 1/3-del efter 24 måneder. Gældsbrevet er uforrentet.
  • 2 mio. kroner nettorentebærende gæld overtages af køber, der refinansierer gælden efter Closing.
  • Op til 8 mio. kroner betales som en earn out, forudsat at Ebitda vokser som planlagt i 2021-2023.
  • Enterprise value (EV) svarer derfor til op til 35 mio. kroner
  • Nutidsværdien heraf er ca. 34 mio. kroner
  • EV/Ebitda er ca. 5,0.

SP Group finansierer købet af Neptun Plast A/S og Atlantic Floats Denmark A/S ved egne midler.

Købet af Neptun Plast og Atlantic Floats Denmark ændrer ikke ved de senest udmeldte forventninger til 2021, som er en vækst i omsætningen i 2021 på 4-12 procent med en EBITDA margin på 16,0–18,0 procent og EBT margin på 9-12 procent.

Kilde: SP Group

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094