23948sdkhjf

Corona har sat bremset robotsalget - men særligt en branche stikker ud

2020 er for mange et år, der i den grad rimer på Covid-19, og når det kommer til robotteknologi, er det ingen undtagelse.

Foreløbige tal fra the International Federation of Robotics (IFR) viser, at Covid-19 også har sat sit præg på robotsalget i Danmark – men faktisk også i resten af verden.

Enkelte brancher i Danmark har dog oplevet en fremgang i robotteknologi i 2020. Det er drikkevare- og fødevareindustrien samt plastik- og kemibranchen.

- Når vi ser, at kemi- og plastikbranchen har investeret i mere robotteknologi, så kan det skyldes, at efterspørgslen på håndspritbeholdere, mundbind og andre farmaceutiske produkter er steget i forbindelse med pandemien. Branchen har haft et behov for at automatisere produktionen, fortæller Søren Peter Johansen, der er sekretariatsleder i Dansk Robot Netværk (Dira), i en pressemeddelelse.

Men der er bestemt ikke tale om fremgang i alle brancher i 2020.

Det danske robotmarked i 2020 afspejler resten af markedet, der overordnet set ikke har implementeret lige så mange robotløsninger som i 2019.

Det er hovedsagelig bilindustrien og metalbranchen, der er gået tilbage i 2020.

- Metalbranchen i Danmark er den branche, der investeret mest i robotter de senere år. Salget til netop denne branche har haft tilbagegang i 2020, hvilket muligvis skyldes, at markedet er mættet med robotteknologi, fortæller Søren Peter Johansen, og tilføjer:

- Tilbagegangen i salget kan udover pandemien skyldes, at robotinvesteringerne i den branche er teknologi, der holder i mange år. Derfor har branchen ikke haft behov for samme mængde investeringer.

Alle tallene fra IFR vil blive offentliggjort i løbet af efteråret på Diras hjemmeside.

Læs mere om: Dira
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078