23948sdkhjf

Nødstrøms-specialist sætter punktum for træls men lærerigt år

PM Energi, der blandt producerer nødstrøms- og generatoranlæg, har netop afsluttet regnskabsåret 2020. Og det er som hos mange andre corona-ramt.

Især de to nedlukninger i 2020 har haft konsekvenser.

Først den nationale i foråret og derefter den regionale nordjyske nedlukning i efteråret. De medfølgende udfordringer med aflyste servicebesøg og udsættelse af en lang række store projekter har bevirket, at året ikke lever op til forventningerne. 

Overskuddet lander på 2,2 millioner kroner før skat, mens bruttofortjenesten blev reduceret med cirka 8 millioner kroner fra 47,1 millioner kroner i 2019 til 39,4 millioner kroner i 2020. Carsten Madsen, direktør hos PM Energi, forklarer at resultatet i høj grad er opnået gennem et benhårdt fokus på omkostningsreduktion og procesoptimering.

- Hele huset har været involveret. Alle afdelinger har haft omkostningerne under lup og forstået situationens alvor. Det havde højeste prioritet, at vores medarbejdere stadig havde et job på den anden side af krisen, og vi er da også kommet igennem året uden afskedigelser, siger Carsten Madsen og uddyber, at man i foråret sendte 25 medarbejdere hjem på kompensationsordningen, men et øget aktivitetsniveau i forsommeren bragte alle tilbage på job. 

- Vi kæmpede hårdt for at vinde ordrer og holde hjulene i gang. Fra maj måned hentede vi flere mindre opgaver og enkelte store projekter til ordrebogen. Det bragte de hjemsendte tilbage, fortæller Carsten Madsen. 

Træls, men lærerigt år

Sommeren og efteråret bragte yderligere opgaver med sig, men fra november blev PM Energi ramt af den regionale nordjyske nedlukning. Den sjællandske afdeling kunne dog stadig udføre serviceopgaver, så man var en del bedre stillet end i foråret.

Overordnet set endte sidste kvartal af 2020 fornuftigt. Carsten Madsen lægger ikke skjul på, at det var et træls, men også lærerigt år.

- Vi har taget værdifulde erfaringer med os videre. Der er et efterslæb, som vi nu skal have indhentet. Derfor fortsætter vi med at strømline processerne i hele organisationen, mens vi samtidig forstærker os på personalefronten på grund af stigende efterspørgsel, siger Carsten Madsen og tilføjer, at man i år har udvidet medarbejderstaben med seks nye ansatte.

Skarphed i projekteringen

Første halvdel af 2021 har indtil nu budt på flere spændende opgaver med blandt andet nødforsyningen af det nye supersygehus i Aalborg, en syvårig rammeaftale med Forsvaret og nye ordrer fra datacentre på både UPS- og generatoranlæg.

I modsætning til sidste år er det igen muligt at planlægge med en længere tidshorisont, hvilket Carsten Madsen sætter stor pris på. Han understreger dog, at der stadig er udfordringer på vejen.

- Vi ser ind i et råvaremarked med konstant stigende priser. Det påvirker vores indkøb af reservedele og elementer til generatoranlæg. Vi skal være ekstra skarpe, når vi går i gang med projekteringen af de forskellige opgaver. 2020 har sat sine spor, men det nuværende aktivitetsniveau lover godt for resten af 2021, siger Carsten Madsen.

PM Energi A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 39,4 47,1
Resultat af primær drift 2,4 7,4
Resultat før skat 2,2 7,3
Årets resultat 1,8 5,7
Egenkapital 29,2 29,9
Antal ansatte, gns.  55 61
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.066