23948sdkhjf

Travlhed får Nørgaard Teknik til at investere i egen pladeafdeling

Den østjyske smede- og maskinfabrik har rygende travlt for øjeblikket, og det samme er tilfældet hos de samarbejdspartnere, som varetager virksomhedens pladebearbejdning.

Derfor har Nørgaard Teknik valgt at opgradere maskinparken.

- I 2020 blev vi tilbudt en brugt laserskærer, og vi kunne se, at ordrebeholdningen var høj. Vi har mange dele, der bliver laserskåret ved samarbejdspartnere rundt omkring, som også har travlt. For at kunne varetage nuværende og nye kunders efterspørgsler, og ikke skulle afvise nogen, sagde vi ja tak til læserskæren. Så kan vi være lidt mere fleksible, øge kapaciteten, og stadig bevare det gode samarbejde med vores partnere rundt omkring, fortæller udviklingsingeniør Rasmus Nørgaard.

- Vi erfarede senere, at sådan en laserskærer også indebærer, at man skal kunne bukke meget af det, man skærer, så vi har valgt at investere i en ny Bystronic Xpert 200 tons kantpresse her i 2021, tilføjer han.

Fortsætter med eksterne leverandører

Nørgaard Teknik er ellers bedst kendt som leverandør af smedearbejde og spåntagende bearbejdning, men kan nu altså også tilbyde pladebearbejdning inhouse.

Som nævnt har virksomheden hidtil benyttet sig af eksterne leverandører til pladebearbejdning, og det bliver der egentlig ikke lavet om på.

- Det er ikke, fordi vi trækker alt pladearbejde hjem, men meget af det nye, der kommer ind, begynder vi selv at varetage. Vi vil selvfølgelig komme til at tage ordrer hjem, for vi skal også sikre, at det bliver rentabelt her i huset. Hensigten er at blive en større spiller på totalleverandørområdet, og det skal gerne afspejles i en større ordrebeholdning, siger Rasmus Nørgaard.

Yderligere udvidelser kan blive aktuelt

Han vil heller ikke afvise, at der kan blive tale om at udvide pladebearbejdningen på et senere tidspunkt.

- Vi skal ikke lægge skjul på, at fortsætter det den her vej, så kræver det, at vi opruster for at kunne være tage de ordrer ind her på Djursland, lyder det fra Rasmus Nørgaard.

- Mange af vores kunder, som har fået lavet noget uden for Danmark, vender lidt hjemad på grund af usikkerheden ude i Østen. Vi kan også se, at mange af vores kunder har optur rundt omkring i verden med salg af deres maskiner, og det afspejler sig heldigvis i vores ordrebog, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11