23948sdkhjf

10 års arbejde sikrer Jydsk Aluminium Industri rekordordre

Den midtjyske aluminiumspecialist har haft BMW som kunde siden 2013, hvor man har leveret baghjuls-svinger til de tyske motorcykler.

Nu bærer det langvarige samarbejde for alvor frugt i form af den største ordre nogensinde til JAI.        

- Vi har landet en ordre, som giver en omsætning på 350 millioner kroner. Vi går i gang med at udvikle emnerne nu, går i produktion i 2023 og kører så produktion 10 år frem til 2033, fortæller direktør for Jydsk Aluminium Industri, Kenn Christensen.

Investerer i produktionskapacitet

Underskriften på ordren blev sat for godt 1½ måned siden, og nu er han og medarbejderne i gang med at forberede sig på at opskalere produktionen.

- Det betyder, at vi skal ud og have investeret i en hel masse ny produktionskapacitet og anlæg, og vi sidder i øjeblikket og arbejder med en omkalfatring af hele vores fabrikslayout til, hvordan det skal se ud i fremtiden. Så der er noget at tage fat i der, siger Kenn Christensen.

Bliver hovedleverandør

Herning-virksomheden satte for år tilbage gang i en strategisk transformationsproces for at positionere virksomheden som leverandør af meget komplekse aluminiumsemner. Det har i den grad båret frugt.

- Vi har strategisk gerne villet ind på markedet for motorcykelemner og særligt de her baghjuls-svinger. Det er noget, der stilles meget høje krav til, og der lykkedes det efter adskillige års maseren at få den første ordre nede hos BMW Motorcykler i 2013, og så gik vi i produktion i 2015, fortæller Kenn Christensen.

- Nu har vi arbejdet sammen med BMW i serieproduktion i fem-seks år, og nu er de så rolige ved os som leverandør, at de nu løfter os op i den øverste klasse, hvor vi bliver hovedleverandør og får ordrerne på deres volumen-motorcykler også, fortsætter han.

Tager mange år

Ordren fra BMW er den foreløbige kulmination på en rigtig lang proces, hvor man har bejlet til den tyske koncern.

- Det er noget, der tager mange, mange år. Fra vi bankede på BMW’s dør første gang, og fik foretræde, til vi er kommet så langt, at vi får en ordre i den her størrelsesorden, det har taget 10 år, forklarer Kenn Christensen, og fortsætter:

- Men det er så lang tid, det tager i den her branche, for konsekvensen for producenten, hvis de valgte en forkert leverandør, og der gik et eller anden galt, vil jo være katastrofal i form af risiko for recall og deres produktionslinje, der går i stå. Så det er svært at komme ind, det tager mange år, men når først du er inde, tager det lige så lang tid at komme ud igen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.191