23948sdkhjf

Skako afslutter turnaround med overskud

Fremgang for både salg af betonanlæg og vibrationsudstyr forbedrede den primære drift med 31 mio. kr. i 2011.
I 2011 blev den fynske Skako-koncerns turnaround endelig afsluttet, og efter afhændelse af den
tabsgivende personliftdivision i efteråret og et år med stram likviditetsstyring holder koncernen nu fokus rettet mod at udvikle de to fortsættende forretningsområder Skako Concrete og Skako
Vibration.

- Det er særdeles glædeligt, at vores kerneforretninger Skako Concrete og Skako Vibration har udviklet sig så positivt i 2011, og nu hvor vi har solgt personliftdivisionen fra, kan vi koncentrere os om at udvikle kerneforretningen yderligere. Fra 2012 vil der være både vækst, positive driftsresultater samt fortsat positiv likviditet, siger administrerende direktør Lars Bugge, Skako A/S.

Lift-division gav underskud
Fremgangen i de to fortsættende divisioner betød, at koncernens omsætning steg fra 316 mio. kr. i 2010 til 333 mio. kr. i 2011, heraf gik 93 % til eksportmarkeder. Den primære drift i den fortsættende forretning blev forbedret med 31 mio. kr. fra et underskud på 14,7 mio. i 2010 til et overskud på 16,3 mio. kr. i 2011.

Koncernens ophørende segment Skako Lift havde et underskud på 40,2 mio. kr., hvilket betød, at Skako-koncernens samlede resultat før skat blev et underskud på 31,5 mio. kr. mod et underskud på 58,1 mio. kr. i 2010.

Underskuddet i Skako Lift blev uventet forstærket, som følge af Denka Lift Danmarks konkurs i marts 2012.

Rekordresultat i Skako Vibration
Skako Vibration opnåede i 2011 det bedste resultat af primær drift nogensinde med 23,8 mio. kr. med en vækst i omsætningen på 19,7 %. Salgsudviklingen ser ud til at fortsætte, idet ordrebøgerne er bedre end samme tid sidste år.

- Skako Vibration afsætter i dag sine produkter hovedsageligt i EU og fransktalende Nordafrika. Vi satser på at åbne en række nye markeder blandt andet i Østeuropa, Sydamerika og Afrika i løbet af de næste to år. Det vil kunne sikre fortsat vækst for en meget velkørende virksomhed, forklarer Lars Bugge.

Skako Concrete opnåede med et primært driftsresultat på minus 1,8 mio. kr. næsten turnaround efter et vanskeligt år for specielt det franske driftsselskab i Lille, hvor man oplevede en historisk lav ordreindgang i 2011. Først i december 2011 vendte udviklingen og ordreindgangen er tilbage på tidligere tiders niveau i begyndelsen af 2012.

- I løbet af de seneste år er det lykkedes Skako Concrete at øge omsætningen til markeder uden for EU, hvor afhængigheden i 2006-2008 var ekstremt høj. Denne udvikling fortsætter i årene fremover med markeder som Sydamerika, Rusland, Den Arabiske halvø og Australien, siger Lars Bugge.

Skako-koncernen forventer i 2012 en videreførelse af den positive udvikling i både omsætning og driftsresultat for de fortsættende forretninger. Der forventes derfor både et positivt resultat og en positiv pengestrøm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078