23948sdkhjf

Robot er designet til høje hygiejnekrav

Kuka har netop lanceret en ny Delta-robot, KR Delta, som er en pick-and-place robot, der er særlig egnet til hygiejnisk følsomme miljøer.

- Den er helt i rustfrit stål, let at rengøre og kræver minimal vedligeholdelse. Det giver mulighed for at maksimere driftstiden, siger Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.

Robotten er designet til miljøer med høje hygiejnekrav, for eksempel fødevare- og medicinalindustri.

Robotserien lever op til både amerikanske FDA's og EU's standarder for levnedsmiddelhåndtering. Kapslingsklassen er IP67, mens akse 4, hvor gribeværktøjet er placeret, har kapslingsklassen IP69K. Det muliggør rengøring under højtryk op til 100 kPa, høj temperatur og giver modstandskraft mod kemikalier, ifølge Kuka.

Robotten kan arbejde i miljøer helt ned til frysepunktet.

- Ned til fem plusgrader plejer ellers at være standard blandt de fleste af vores konkurrenter. Men de ekstra fem grader gør en stor forskel, når man arbejder med levnedsmidler, siger Micael Amandusson.

Generelt taler vi om høj driftssikkerhed kombineret med et meget lille vedligeholdsbehov. Der er tale om robotter, som man kan få et maksimalt antal arbejdstimer ud af, siger Micael Amandusson.

Høj hastighed

Kuka fremhæver også, at KR Delta har en høj bevægelseshastighed. I de hurtigste arbejdsmomenter kan den komme ned på en cyklustid på et halvt sekund.

Robotterne leveres i udgaver, der kan tage op til 6 kilo. Rækkevidden er op til 1200 millimeter.

Kuka skriver, at robotten er et perfekt valg til pick-and-place applikationer, sortering, emballering og levnedsmiddelhåndtering.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

6.547