23948sdkhjf

Volvos ordreindgang langt bedre end ventet: Lastbiler og busser buldrer afsted

Volvo AB, der står for produktion og salg af Volvo lastbiler og busser, har netop offentliggjort sit regnskab for første kvartal 2021, og det viser et salg på 94 milliarder svenske kroner og et overskud på godt 12 mia. skr. Det svarer til henholdsvis 69 og 9 milliarder danske kroner.

Volvo kunne også offentliggøre tal for ordreindgangen i første kvartal på 85.500 lastbiler. Oprindelig havde man forventet en ordreindgang på 60.000.

Uventet høj aktivitet

- Første kvartal i 2021 var præget af høj aktivitet blandt vores kunder, hvilket afspejles i god efterspørgsel efter både nye produkter og service, fortæller Martin Lundstedt, der er administrerende direktør i Volvo trucks.

- Sammenlignet med første kvartal i 2020 steg vores nettosalg med tre procent. De gode salgsmængder, ikke mindst inden for servicevirksomheden, og vores egne tiltag for at holde omkostningerne nede bidrog til, at det justerede driftsresultat blev forbedret fra 7,1 til 11,8 mia. skr.

Volvo har også justeret sin driftsmargin til 12,6% mod oprindelig forventet 7,8 %. Det er historisk højt, skriver Volvo i en pressemeddelelse.

Den globale mangel på halvledere og chips er dog bekymrende, og Volvo har tidligere meddelt, at de indfører en række produktionsafbrydelser i løbet af året.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109