23948sdkhjf

Nyt om navne: Frecon henter ny mand med erfaring fra verdensrummet og Nordsøen

Jan Ánike Nikolajsen er fra februar ansat som lead design engineer hos Frecon i Esbjerg. Han er uddannet automatikmekaniker og civilingeniør og har erfaren som servicemontør inden for hydrauliske systemer hos Mærsk Drilling Norway, forskningsarbejde med avanceret simulering i vindmøller samt som ph.d.-studerende med fokus på selvudfoldelige bremsesejl til satellitter.

For Jan Ánike Nikolajsen er den faglige bredde kombineret med dyb specialisering en væsentlig ballast til at få de ting, han arbejder med, til at lykkes og skabe værdi for Frecons kunder.

- Det giver altid en særlig glæde og tilfredsstillelse at komme godt i mål med de projekter, man arbejder med. For mig gælder det både i arbejdet med et hydraulisk system i vinden på Nordsøen, når vi lykkes med nedbremsning af en satellit i rummet (Lower Earth Orbit) eller får konstrueret en meget realistisk simulering i ANSYS (analyse- og beregningsprogram), som netop besvarer kundens problemstilling, siger han.

Avanceret og virkelighedstro simulering

I alle tilfælde arbejdes med velgennemtænkte antagelser i simuleringerne.

- Jo mere virkelighedstro de er, jo hurtigere og bedre står man med et brugbart resultat. I arbejdet med nedbremsning af satellitter, arbejder vi også med antagelser, som bygger på mange års forskning og erfaring med, hvordan materialer og mekanismer opfører sig i rummet. Hele formålet med at fjerne udtjente satellitter fra at kredse omkring jorden er, at de udgør en stigende risiko for kollisioner for blandt andet rumfartøjer. Ved at nedbremse en udtjent satellit kan den trækkes ind i jordens atmosfære, hvor den vil brænde op, fortæller Jan Ánike Nikolajsen.

For Jan Ánike Nikolajsen er den brede vifte af erfaringer, han har gjort sig både i rummet, på havet og med vindmøller en væsentlig del af at kunne yde det bedste for Frecons kunder.

- Jeg er ikke nervøs for at springe ud i noget nyt. Det har jeg gjort mange gange før, og der er stor nytteværdi i at overføre erfaringer fra et område til et andet – også til simulering og beregning i ANSYS, siger han.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078