23948sdkhjf

Et møgår lige til glemmebogen hos KP Components - her er forklaringen

En hård opbremsning i markedet for mobilhyhdraulik ramte KP Components som en hammer i foråret, da verden lukkede ned, og det kan ses i virksomhedens regnskab, der er offentliggjort for nyligt.

Her blev et overskud før skat på 17,8 millioner kroner i 2019 vekslet til et underskud på 7,4 millioner kroner.

- Det var sådan, at vores kunders kunder, det er Fendt, Massey Ferguson, John Deere, Catarpillar og så videre, deres montagelinjer begyndte at stoppe både i Europa og USA. Det kom ret brat og skyldtes en kombination af, at man løb tør for stumper på grund af coronaepidemi i andre lande, eller man havde tvungen nedlukning i nogen områder. Og når sådan en montagelinje går i stå, så stopper forretningen, og det gør den bagud i fødekæden omgående, forklarer administrerende direktør hos KP Components, Søren Husted.

Omsætning faldt med 30 procent

Han fortæller videre, at virksomheden, der både har produktion i vestjyske Spjald samt i Sverige og USA, var hårdt ramt i både andet og tredje kvartal, mens fjerde kvartal atter viste fremgang.

- Vi gik ikke helt i stå. Vi fik lønkompensation og kørte på noget, der ligner en tredages uge i en periode. Men når man er gearet til at køre fuld knald, så gør det ondt at gå så meget ned så hurtigt. De måneder, hvor det stod hårdest til, var vi nede med 30 procent i forhold til året før, udtaler Søren Husted.

- Så det var et møgår, som vi helst vil glemme og komme videre – og det er vi så heldigvis også kommet, siger han.

God start på 2021

Han hentyder til, at verdens produktion af landbrugs- og entreprenørmaskiner atter er kommet op i fart, og at det naturligt smitter af på underleverandørerne.

- Fra omkring december var vi ved at være oppe på nogenlunde normalt niveau igen, og det er så fortsat positivt ind i 2021, lyder det fra Søren Husted, der fortsætter:

- Markedet og alle markedsindikatorer peger opad nu. Vi har travlt, og vi har taget folk ind - temmelig mange folk - siden vi var på lavpunktet og søger også folk nu, så vi er oppe på fuld kadence igen.

Ifølge virksomhedens ledelsesberetning forventer man en positiv udvikling i både omsætning og indtjening i 2021. Nærmere tør Søren Husted heller ikke komme det.

- Det vil jeg ikke på nuværende tidspunkt. Det er for tidligt. Der er mange usikkerheder i verden, så det vil jeg ikke begynde at gisne om nu. Vi er glade for, at vi er kommet godt fra start i første kvartal, og så håber vi på, at det kan fortsætte, slutter han.

Firmanavn
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 298,0 335,0
Resultat før finansielle poster 0,0 15,6
Resultat før skat -7,4 17,9
Årets resultat -6,0 14,3
Balancesum 248,5 295,8
Egenkapital 47,6 67,2
Antal ansatte 220 238
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094