23948sdkhjf

Wila på overarbejde i 2020: Efterspørgslen eksploderede

Hos den midtjyske stålvirksomhed Wila har man været på lidt af den samme corona-rutsjetur som store dele af branchen.

- Vores 2020 kan kort deles op i første halvår og andet halvår. Første halvår op til sommerferien var aktivitetsniveauet relativt lavt, mens efterspørgslen eksploderede i andet halvår, siger Ilhami Alici, CEO hos Wila.

Den kraftigt stigende efterspørgsel betød, at medarbejderne hos Wila måtte op og køre treholdsskift, og også arbejde i weekender, og det har i sagens natur betydet en fordyrelse af produktionen.

- I den situation har du helt traditionelt muligheden for at øge priserne, gå på kompromis med din leveringssikkerhed eller gå på kompromis med din kvalitet, fortæller Ilhami Alici, og fortsætter:

- Vi valgte egentlig aktivt at investere i vores gode loyale kunder. Vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten. Vi vil heller ikke gå på kompromis med leveringssikkerheden, og priserne valgte vi ikke at røre ved. Vi vurderede, at det var vigtigere for os at sikre, at vores kunder kan få deres varer til tiden, og at de også fremadrettet kan se på os som en troværdig partner. Regningen for de ekstra omkostninger valgte vi derfor at påtage os.

Derfor kom Wila ud af 2020 med et mindre underskud før skat på 0,3 millioner kroner mod et overskud året før på 6,1 millioner kroner.

Investerer i internationalisering

Corona-skvulpet er dog ikke den eneste forklaring på de røde tal. I 2019 købte kapitalfonden Industri Udvikling sig ind i virksomheden, og senere samme år indtrådte Ilhami Alici som CEO. Begge dele har sat turbo på virksomhedens internationaliseringsplaner, og den del er der investeret massivt i i 2020.

- Vi er gået ind i 2020 med åbne øjne, forstået på den måde, at vi som en del af vores strategi har arbejdet koncentreret på at styrke, opkvalificere og investere i vores organisation og virksomhed. Det samme gør sig i øvrigt også gældende for 2021. Det betyder, at vi har en mængde tiltag, vi har fået sat i gang i forbindelse med den internationaliseringsrejse, vi skal på, herunder at få de rette kompetencer på de rigtige hylder, fortæller Ilhami Alici.

Første aftaler indgået

Som Metal Supply for nyligt kunne berette, så går Wila aktivt efter at blive en spiller i blandt andet USA, Canada, Australien og New Zealand.

- I denne måned lukker vi vores første strategiske partnerskabsaftale med en distributør, der ligger i Canada. Ligeledes har vi som et led i vores øgede kommercielle indsats indgået aftale med en virksomhed, der skal hjælpe os med vores digitale markedsføring internationalt, siger Ilhami Alici.

Opruster på ledelsesgangen

Siden årsskiftet har man da også oprustet yderligere på ledelsesgangen for netop at have tilstrækkelig strategisk ballast til internationaliseringen.

- Vi har en fabrikschef, der startede 1. marts, Michael Nielsen. Vores tidligere fabrikschef, Rene Lauridsen, har vi flyttet over i salgsafdelingen for at styrke salget og de kommercielle kræfter. Den 15. marts har vi fået en CFO ansat, Ole Kannerup Rasmussen, som erstatter Jette Lauridsen, som er medgrundlægger sammen med Lars Lauridsen. Alle tiltag er en del af den her oprustning, som bestyrelsen, Industri Udvikling og jeg selv har været både bekendte med og bevidste om, fra jeg trådte til tilbage i november 2019, fortæller Ilhami Alici.

Atter sorte tal i 2021

Målet er en fordobling af omsætning og indtjening i løbet af de næste fire-fem år. I 2021 er forventningen i første omgang et forøget aktivitetsniveau og et overskud på 1-5 millioner kroner.

Ilhami Alici oplever dog stadig et lidt afventende marked.

- Vi oplever et fint aktivitetsniveau i forhold til forespørgsler fra kunder, ligesom vores hit rate er rigtig flot. Det vi dog også oplever er, at vores kunder er afhængige af, at der er nogle kunder i den anden ende, der faktisk skriver under på en kontrakt. Hér virker det som om, det bliver holdt lidt i halen. Så uagtet at forespørgslerne er der, og aktiviteterne er der, så er der en træghed i at få skrevet under. Alle i branchen har dog en forhåbning om, at det vender når corona-tågen letter, og at der sågar kan blive tale om en ketchupeffekt, konstaterer han.

Wila A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 42,3 43,9
Resultat af primær drift 0,0 6,5
Resultat før skat -0,4 6,1
Årets resultat -0,3 4,8
Balancesum 63,6 63,7
Egenkapital 24,5 24,8
Antal ansatte 68 70
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2020.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Læs mere om: Wila
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094