23948sdkhjf

Lars Broe Rustfri Stål bukker sig op i en større liga

Den fynske underleverandør har udvidet maskinparken endnu engang.

Denne gang er der tale om en Bystronic Xpert Pro 250 tons kantpresse, som kan bukke emner op til 3 meters længde og 8 mm tykkelse i rustfri stål.

- Det er selvfølgelig for at imødekomme kundernes krav om blandt andet fleksibilitet, men også at de emner, vi har med at gøre, bliver større og kraftigere i materialet, siger Peter Kaare Rasmussen, salgschef hos Lars Broe Rustfri Stål.

Øget fleksibilitet

Den nye kantpresse kan som nævnt bukke med et tryk på 250 tons og er dermed en væsentlig opgradering fra virksomhedens hidtil største maskine, der bukker med et tryk på 150 tons.

- Nu har vi en 40 tons, en 150 tons og en 250 tons. Den der 40 tons er verdens hurtigste kantpresse. Det er en lille fiks kantpresse, der kan bukke 1 meter i længden. Så vi har maskinen til de helt små emner, så har vi den mellemste og nu også den store. Så vi er meget fleksible, forklarer Peter Kaare Rasmussen.

Præcision og arbejdsmiljø

Han tilføjer, at der samtidig er gjort en del ud af ekstraudstyret på den nye maskine.

- Der er tænkt meget på præcision. Normalt kører man med to bagstop, men når man har så store emner, kan de godt tilte lidt over de der bagstop. Vi kører så med tre bagstop, så hvis man har et større emne, får man meget mere præcis bukning, siger han, og fortsætter:

- Den er samtidig arbejdsvenlig i og med, at man har nogle hjælpestationer, som hjælper med at bukke. Det vil sige, at operatøren skal ikke stå og løfte en plade, der måske vejer 150 kg. Det gør de her hjælpefunktioner.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095