23948sdkhjf

Algoritmer kan give et kvantespring: Vi får mindre nedetid i produktionen

Opsamling af data er blevet en del af hverdagen hos Arla

Arla er for længst begyndt at arbejde med big data, som blandt andet skal forbedre logistikken og sikre mindre lagerbinding og præcise leveringer til kunderne. I regnestykket indgår data fra systemet, som kommer ind i en ligning med algoritmer, som giver de ønskede svar.

- Vi arbejder meget med datakraft, som vi kan bruge til at optimere på mange forskellige områder inden for supply chain. Vi taler ikke om kvantespring, men små forbedringer trin for trin, forklarer Peter Møller, vice president hos Arla inden for området supply chain.

Han fremhæver, at det vanskeliggør mulighederne for at skabe de helt store forbedringer, når de nye tiltag skal implementeres i eksisterende mejerier.

- Vi er nødt til at arbejde med løbende automationsforbedringer, som giver øget output. Vi har fokus på driftssikkerhed og så lidt nedetid på linjerne som muligt. Det er således ikke i vores mejerier, vi på produktionsområdet kan skabe et kvantespring, vurderer han.

Men mejerikoncernen har en plan om at sammenkoble data og arbejdskraft i en ny formel, som endnu ikke er konstrueret. Den indledende opgave består ifølge Peter Møller i at sikre, at alle data fremover bliver oprettet i én Arla-standard, så alle data kan sammenlignes på kryds og tværs.

- Får vi opkvalificeret vores medarbejdere, sådan at de forstår at kunne håndtere og udnytte big data, så kan effekten godt give os et kvantespring, siger Peter Møller.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.099