23948sdkhjf

Bladt investerer millioner på Lindø: Vi bliver blandt de første i verden

Bladt Industries, der er blandt de førende i verden inden for fundamenter og substationer til offshore vind og har leveret til cirka en tredjedel af alle verdens fundamenter til havvindmøller, investerer nu ”et større millionbeløb” i en udbygning af produktionsfaciliteterne til havvind på Lindø:  

- I den nære fremtid vil havvindmølleparkerne være domineret af 15 MW møller med en rotordiameter på 240 meter. Disse møller kræver et gigantisk fundament fastgjort i havbunden, og vi tager nu et stort skridt for at imødekomme den fremtidige efterspørgsel og bevare vores internationale markedslederposition, siger CEO Anders Søe-Jensen fra Bladt Industries, i en pressemeddelelse.

Bladt Industries har siden 2013 haft produktionsfaciliteter på Lindø, men de seneste par år har de mere eller mindre ligget i dvale. Nu etablerer stålvirksomheden produktion, der kan producere rekordstore monopæle, som forventes klar i løbet af 2022.

Investeringen og fabrikkens størrelse vil blive tilpasset efterspørgslen i markedet for blandt andet monopæle, der på sigt kan blive over 100 meter lange og 15 meter i diameter. Det svarer til mere end tre gange størrelsen på Rundetårn i København, og de største monopæle kommer til at veje over 3.000 tons per styk:

- Hver enkelt monopæl er et gigantisk bygningsværk i stål, og vi bliver blandt de første i verden, der kan producere stålkonstruktioner af den størrelse, siger Anders Søe-Jensen, og fortsætter:

- Vi kan fra vores fabrik i Odense udskibe til hele verden, og vi vil således indgå partnerskaber med vores kunder på et globalt fortsat voksende marked og dermed konsolidere vores globale markedsposition inden for substationer, faste fundamenter og fremtidens flydende havvindsfundamenter.

Verdensmarkedet for havvindmøller forventes at stige markant også i de kommende år. I EU er der i øjeblikket installeret 12 GW havvind, og målsætningen er at øge dette tal til 60 GW inden 2030. Frem mod 2050 skal kapaciteten yderligere femdobles til 300 GW.

Hos Bladt Industries har man allerede tegnet kontrakt med flere maskinleverandører, og planlægningen af de nye produktionsfaciliteter i Odense er påbegyndt. Det betyder, at de første gigant-monopæle kan produceres allerede fra næste år, og det vil på sigt skabe nye arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078