23948sdkhjf

Vejle-virksomhed konstruerer rekordlangt anlæg til bilindustrien

Et automationsanlæg på 12,5 meter, som er et af de længste anlæg, Cleentek nogensinde har konstrueret

Under normale omstændigheder er døren på Pottemagervej i Vejle åben for besøgende fra hele verden, men i coronatiden har det været nødvendigt at demonstrere og godkende anlægget virtuelt.

- Det er gået over al forventning. Kunderne har været med på skærmen, mens vi har gennemført de endelige test. Vi har demonstreret de samme ting, vi normalt gør, og fået afklaret de sidste detaljer inden afsendelse. På den måde har vi også undgået, at færdige anlæg hobede sig op på lageret, siger Jens Alexander Lund, salgschef hos cleentek A/S.

Han uddyber, at de digitale godkendelser er mindst lige så omfattende, som når kunden er fysisk til stede.

- Der er ingen tvivl om, at de helst vil se anlægget ”live”. Derfor er der ofte mange supplerende spørgsmål til en virtuel test. Også selvom vi tidligere har leveret til kunden, og de udmærket kender vores produkter. Automationsanlægget til Tyskland er fremvist online, og integreringen med robotterne i deres produktion er gået smertefrit, understreger Jens Alexander Lund

Fokus på automation og energioptimering

Det 12,5 meter lange vaskeanlæg i rustfri stål skal rengøre nyfremstillede emner for spåner og bearbejdningsolier. Anlægget er opbygget med ni vaskefunktioner, fire kølingszoner og et specialfremstillet 400 millimeter transportbånd, der automatisk vender emnerne korrekt for bedst mulig affedtning, dræn og tørring.

Den fuldautomatiske vask betjenes af to robotter, der henholdsvis lægger emner på båndet og efterfølgende plukker og placerer dem i pallerammer til montagelinjen. Det er et lavenergi-anlæg, hvor man fra Vejle kan overvåge det aktuelle energiforbrug via et egenudviklet PLC-system.

- Leverancen indeholder mange af de elementer, vi oplever stigende interesse for. Der er stort fokus på automation og energioptimering, siger Jens Alexander Lund og tilføjer, at ordren befinder sig i millionklassen.

Flere digitale tiltag

Selvom der er blevet længere mellem de helt store ordrer, er Kristian Pausgaard, direktør hos Cleentek, tilfreds med den aktuelle aktivitet. Gennem hele coronatiden har man opretholdt den sædvanlige bemanding, og vurderet ud fra ordreindgang og forespørgsler ser foråret lovende ud.

Internt er man i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på nye digitale tiltag, da online-godkendelser formentlig vil være relevante en rum tid endnu.

- Og så er der helt sikkert kunder langvejs fra, som også i fremtiden gerne vil spare et par rejsedage. Coronasituationen har fået os til at kigge på nye muligheder, og vi er ved at opbygge et webunivers med både online-rådgivning og servicering. Det ser vi frem til at lancere, slutter Kristian Pausgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094