23948sdkhjf

Dansk selskab løfter produktiviteten hos vingeproducenterne

Vindmølleindustrien er i vækst verden over, og de største vingeproducenter har produktionskalenderen fyldt flere år frem. Langt de fleste vingeproducenter vil derfor gerne udvide produktionskapaciteten, men det kræver massive investeringer i nye produktionsarealer -udstyr og vingeforme.

Aarhusianske Thomas Group har netop udviklet en teknologi, der kan reducere cyklustiden og optimere det eksisterende produktionsareal. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

I følge CEO i Thomas Group, Thomas Schmidt Madsen kan producenternes produktionskapacitet løftes med flere vinger pr. uge. 

Løsningen er et automatisk fiberoplægningssystem, der kører parallelt med aktiviteterne i vingeformen.

- Det koster hundredetusindevis af kroner, når produktionen står stille på en vingefabrik, og derfor handler det om at kunne afvikle så mange oplægnings- og støbeprocesser som muligt. Vi har efterhånden gennemtestet tre generationer af teknologien, og for hver generation har vi øget produktiviteten, forklarer CEO i Thomas Group, Thomas Schmidt Madsen og uddyber:

- Vi har hen over de seneste fem år forbedret throughputtet på godt 3.500 vinger og oplagt 30.000 km. fiber. Resultaterne er ret overbevisende og medfører typisk en stor millionbesparelse pr. år pr. produktionslinje. Samtidig undgår man kapitalbinding i yderligere produktionslinjer og kan samtidig optimere mandetimerne i produktionen.

Thomas Group har altså allerede kørt produktion med teknologien i de sidste 5 år i Europa og Afrika. 

- I den periode har teknologien været under gradvis udvikling i forhold til forskellige vingetyper og automatiseringsgrad, fortæller Thomas Schmidt Madsen.

Fiberoplægningsmaskine

Thomas Group har udviklet en fiberoplægningsmaskine hvor dele af produktionen løftes over i et parallelforløb, hvilket gør virksomheden i stand til at forbedre produktiviteten – throughputtet – ved at afkorte cyklustiden med helt op til 25 procent, oplyse Thomas Group.

Delkomponenter af vingen løftes simpelthen over i et parallelforløb, der rent fysisk er placeret i støbehallen

- Gevinsten består i, at dette løft blot tager minutter pr. vinge, hvorefter man kan arbejde videre på andre dele af vingen, oplyser Thomas Schmidt Madsen.

Har solgt anlæg

Thomas Groups fiberoplægningssystem, der er 90 meter langt og seks meter bredt, har kapacitet til at supportere seks vingeforme.

Selv udviklingen og opbygningen af anlægget har Thomas Group haft helt tæt på. 

- Vi har stået for det hele som EPCI kontrakt, med hjælp fra diverse samarbejdspartnere i EU, fortæller Thomas Schmidt Madsen og tilføjer: 

- Vi har allerede er solgt flere anlæg af forskellig størrelse og konfiguration afhængig af vingetypen og pladskrav i den givne vingefabrik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094