23948sdkhjf

Fra flyvende bil til drone: Opfindere vil nu løfte tunge ting i stedet

Udviklingen af en flyvende bil går nye veje hos Brønderslev-virksomheden Airflight. For efterspørgslen har vist, at der er brug for teknologien i en anden retning, skriver Nordjyske.dk.

- Der har vist sig at være et behov for at kunne løfte op til 100 kg. uden brug af kran eller helikopter - på byggepladser, i vindmølleparker og den slags. Og det behov har vi taget til os, siger Mikkel Sørensen, der fik ideen til projektet, til Nordjyske.dk.

De fire opfindere bag projektet, Mikkel Sørensen, Mikkel Bundgaard, Travis Mathew og Kasper Fuglsang fik masser af henvendelser, efter de fortalte om deres futuriske ide om at transportere mennesker i droner.

Tankerne var, at teknologien kunne bruges til at løfte tunge ting i stedet for i for eksempel byggeriet eller vindmølleindustrien.  

Og mulighederne fik opfinderne til at søge om støtte til udviklingen hos fonde, hvilket gav 800.000 støttekroner fra fonden Innobooster i efteråret og nu 200.000 kr. fra fonden Norlys Vækstpulje Nyfors. Derfor arbejder tre af iværksætterne nu på fuld tid, skriver avisen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078