23948sdkhjf

Overtager produktionslinje: Beritech og Wila indgår strategisk samarbejde

En hel produktionslinje har skiftet ejermand. Underleverandøren Beritech Manufacturing har købt en række af samarbejdspartneren Wilas maskiner, som bliver brugt til at producere svøb til procestanks-endebunde.

Købet drejer sig om maskiner til valsning, glatning, bertling, optræk til kegler og en langsømsautomat. Maskinerne er allerede i gang med at producere, for juleferien er blevet brugt på indkøring på fabrikken i Aalborg.

- Vi har overtaget en svøbproduktionslinje fra Wila. Det er en del af et strategisk samarbejde, og vi producerer halvfabrikata, som Wila slutsamler, siger Claus Bilde, der er CFO og medejer hos Beritech Manufacturing.

Udvider kompetencerne 

Investeringen passer som fod i hose til virksomhedens strategi om at blive underleverandør for større virksomheder, som har behov for at outsource hele produktionslinjer eller komponentproduktion.

Samtidig er der også fokus på at få nyt produktionsudstyr og knowhow ind i huset.

- Vi vil gerne udvikle vores svejse- og bearbejdningsområde, så vi har fået et par ansatte mere ind. De skal dog ikke kun skal beskæftige sig med det nye område, siger Claus Bilde.

Fokuserer på andre opgaver

Hos Wila skyldes frasalget et strategisk fokus på kernekompetencerne og et ønske om at bruge både sit mandskab, maskiner og bygninger optimalt. 

- Det er vores vurdering at ved at outsource købet af endebunde, kan vi bruge vores tid og kompetencer på kerneforretningen, siger administrerende direktør Ilhami Alici, Wila. 

Han tilføjer, at pladsen, som frigives ved salget af maskinerne, i stedet bliver brugt til andre mere forretningskritiske arbejdsopgaver.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093