23948sdkhjf

Termas leverandører vinder også på milliardaftalen

Den tre milliarder store rammeaftale, som Terma forleden landede med U.S. Air Force, kommer også til at blive en gevinst for en række af den østjyske virksomheds underleverandører og samarbejdspartnere.

- Vi sourcer en stor del af opgaven, og der ligger en lang forsyningskæde bag, fortæller Steen Lynenskjold, Executive Vicepresident og CCO til Electronic Supply.

- Vi bruger en del underleverandører, så det er også en god aftale for dem, der kan se frem til en kontinuerlig efterspørgsel i de kommende mange år, siger Steen Lynenskjold, der kan fortælle, at udførelsen af den store opgave over de kommende ti år internt vil blive delt på flere af Termas lokaliteter.

På fabrikken ved Lystrup har man primært den elektroniske produktion, mens den mekaniske produktion foregår i Grenå. Og en del af opgaven med at producere og installere selvbeskyttelsesudstyret på flyene vil foregå i Termas faciliteter ved den store flybase i Warner Robins i staten Georgia, USA.

- Men størsteparten af opgaven kommer vi til at løse i Danmark, siger Steen Lynenskjold.

Udvikler relevante produkter
Siden midten af 80'erne har Terma leveret selvbeskyttelse til tusindevis af fly i forskellige sammenhænge. Og Terma er ifølge Steen Lynenskjold blandt de fremmeste i verden til at udvikle skræddersyede løsninger på en række nicheområder i relation til netop militærfly.

Systemet, som aktuelt skal installeres i 500 fly og vedligeholdes over de næste 10 år, har Terma selv udviklet fra bunden. Og der er sideløbende gang i en række forskellige udviklingsprojekter både i relation til selvbeskyttelse af nyere flytyper og i andre sammenhænge.

- Vi har over tid vist os dygtige til at udvikle relevante produkter, da vi ved rigtig meget om fly. Som en stadig større branchespiller sidder vi med i mange forskellige sammenhænge, i specialistgrupper og ved certificeringer, siger Steen Lynenskjold, og påpger dermed, at man ikke alene er i spil til flere ordrer i forbindelse med det aktuelle system, men også til flere parallelt udviklede systemer.

I 2021 kan Terma fejre 25-års jubilæum som leverandør til U.S. Air Force. I det seneste offentliggjorte regnskab 2019/20, der blev afsluttet 28. februar 2020, omsatte virksomheden for 1,9 milliarder kroner og noterede en ordrebeholdning på 3,2 milliarder kroner.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109