23948sdkhjf

Flere penge til forsvaret kan skabe flere arbejdspladser i industrien

Danske forsvarsvirksomheder kan få ekstra travlt, efter at regeringen med SF, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti for nyligt har indgået en forsvarsaftale.

Aftalen giver en økonomisk ansigtsløftning på omkring 18 milliarder kroner årligt fra 2024 frem til 2033 til forsvarsbudgettet.

Det skriver Fagbladet 3F, der har talt med forsvarsleverandørerne Terma og TenCate Advanced Armour Danmark.

Det er især produktion af militært isenkram, som skal bruges i krig, som danske forsvarsvirksomheder kan få travlt med at øge produktionen af.

Og det vil i så fald også betyde, at der kan blive skabt flere arbejdspladser i fremtiden.

Men det kræver et politisk ønske om, at produktionen skal ske på dansk jord, før de danske forsvarsvirksomheder kan få mere travlt.

Det er dog endnu uvist, hvem der får fingrene i de mange penge, der skal være med til at styrke forsvaret. Medmindre der er opgaver af særlig karakter og af sikkerhedshensyn, skal eventuelle opgaver i udbud, hvor virksomhederne kan byde på opgaverne.

Vi er klar 

To danske forsvarvirksomheder forventer en øget travlhed, hvis de får til opgave at producere mere militært udstyr og isenkram.

Den danske forsvarsvirksomhed, Terma, er klar til at øge produktionen.

- Vi er klar til endnu mere ansvar, hvis vi skal øge produktionen, siger kommunikationschef for Terma, Sara Westphal Emborg.

Får Terma, der producerer militært isenkram herunder radarudstyr, mulighed for at øge produktionen, kan det også betyde, at der bliver skabt flere arbejdspladser, som kan komme jobhungrende danskere til gode.

- Vi har meldt ud, at vi står klar, hvis man vil placere ordrerne i Danmark. Vi estimerer, at der kan komme 1.000 nye arbejdspladser, og cirka halvdelen vil være jobs i produktionen, siger kommunikationschef for Terma, Sara Westphal Emborg.

En anden dansk forsvarsvirksomhed, TenCate Advanced Armour Danmark, forudser også travlhed. Virksomheden producerer beskyttelsesudstyr som skudsikre veste og skudsikre paneler til køretøjer, skibe og fly.

- En massiv ændring i finansieringen af Forsvaret, vil uden tvivl give mere travlhed både for videnstunge arbejdspladser og for vores lokale produktion i Vissenbjerg, siger administrerende direktør, Helle Paulsen Specht.

Det øgede forsvarsbudget er en langsigtet styrkelse af Forsvaret. På nuværende tidspunkt er det svært for Tencate Advanced Armour Danmark at vurdere præcist, hvor mange arbejdspladser der kan være i sigte til danskerne.

- Det lange perspektiv i forsvarsforliget giver en langt bedre mulighed for at skabe flere arbejdspladser i Danmark. Vi vil bistå Forsvaret, såfremt de foretager indkøb af beskyttelsessystemer til Forsvarets køretøjer til nye eller eksisterende flåder, siger administrerende direktør, Helle Paulsen Specht.

Forsvarsbudgettet skal hæves til 2 procent af bruttonationalproduktet frem til 2033, sådan lød meldingen fra statsministeren, da hun sammen med SF, Venstre, Konservative og Radikale Venstre præsenterede en aftale om at styrke forsvaret.

I kroner og ører skal forsvarsbudgettet fra 2024 og frem til 2033 hæves med 18 milliarder danske kroner årligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094