23948sdkhjf

Terma først med certificering, der kan åbne internationale døre

Som det første danske private firma har Terma fået DKMAR145-certificeringen af det danske forsvar, oplyser Terma i en pressemeddelelse.

Certificeringen bunder i et fælles europæisk regelsæt for luftdygtighed for militære fly, og med den kan Terma på faciliteterne i Lystrup lave uafhængigt vedligehold på militært rum- og luftudstyr.

- Med DKMAR145-certificerede leverandører sikrer vi, at dele til danske militære luftfartøjer bliver vedligeholdt i et kontrolleret miljø, hvor vedligeholdet er foretaget i overenstemmelse med godkendt data og autoriseret personale i kompetente organisationer, siger airworthiness review engineer og auditor, Jesper Vistoft, fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Hos Terma lyder det, at den nye certificering, der blandt andet er blevet til virkelighed, efter Danmark tidligere på året afskaffede EU-forsvarsforbeholdet, kan åbne døre for på længere sigt at spille en "central rolle i store multinationale udbud."

- Terma udvider løbende vores evner til at servicere flyvevåben-kunder efter de højeste standarder, og tildelingen af DKMAR145-certificeringen er et bevis på dette. At være det første private firma i Danmark til at blive DKMAR145-certificeret er en præstation, men det er mere vigtigt, at vores certificeringshold og det danske flyvevåben har arbejdet tæt sammen for at nå dette mål. Jeg tror på, at DKMAR145 vil gøre Terma i stand til at bygge tættere partnerskaber med europæiske flyvevåben-kunder, og det er et vigtigt skridt i forhold til at tilbyde flere services og øget værdi til vores kunder, siger Thorbjørn Machholm, senior vice president, support and services hos Terma, i pressemeddelelsen.

Om certificeringen

  • DKMAR145 er en del af det fælleseuropæiske regelsæt for luftdygtighed for militære fly, EMAR - European Military Airworthiness Requirements
  • EMAR har til formål at "harmonisere tilgangen til militær luftfart i europæiske lande"
  • Med en EMAR-certificering bliver Termas kvalifikationer anerkendt i EU

Kilde: Terma

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079