23948sdkhjf

Grøn skattereform vil koste NLMK Dansteel millioner

I sidste uge præsenterede regeringen sit forslag til en ny grøn skattereform, der skal være et led i Danmarks ambitioner om at sænke CO2-udledningen med 70 procent frem mod 2030.

Reformen betyder groft sagt, at de virksomheder, der bruger meget energi, skal betale højere afgifter.

Blandt disse er NLMK Dansteel i Frederiksværk.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis er stålvalseværket Danmarks sjettestørste energiforbruger med 450.000 megawatt-timer om året.

Ifølge virksomhedens egne beregninger vil regeringens udspil koste virksomheden cirka 4 millioner kroner årligt fra 2025.

- De penge, som skal bruges på de nye afgifter, kunne ellers blive brugt på investeringer i grønnere og mere energieffektive teknologier og yderligere udvikling af virksomheden, siger Irina Volovick, energichef i NLMK Dansteel, til Frederiksborg Amts Avis.

Som en modvægt til det øgede afgiftsniveau vil regeringen lempe beskatningen på miljøvenlige investeringer og også yde decideret tilskud til investeringerne på i alt 5,2 milliarder kroner. Den del mener Irina Volovick dog ikke vil hjælpe NLMK Dansteel.

- Vi vil meget gerne se positivt på den kommende investeringsstøtte, som regeringen lægger op til, men vi tror ikke på det. Af erfaringen ved vi, at det ofte bare er flotte ord, når det kommer til stykket. Vi er lige gået glip af en støtte til et stort energiforbedringsprojekt på grund af manglende politisk vilje til at leve op til løfter om støtte og erklæringer om samarbejdet med industrivirksomheder om den grønne omstilling, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Originalartikel: https://sn.dk/Nordsjaelland/Store-selskaber-kritiserer-regeringens-groenne-udspil/artikel/1387936

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093