23948sdkhjf

Mekoprint udvikler ny produktionslinje til nicheområde

Hos nordjyske Mekoprint har udviklingsafdelingen lagt hovederne i blød for at komme frem til en ny produktionslinje, der kan trykke strækbare elektroniske kredsløb i eksempelvis inkontines-produkter.

Det er nu lykkedes at specialdesigne en ny serigrafisk tryklinje, der kan matche den kraftig stigende efterspørgsel på digitale healthcare-løsninger og "wearable" sensorer. Det fortæller Mekoprint i en pressemeddelelse.

Hos Mekoprint har man i mange år trykt sensorer på fleksibelt foliemateriale. Men med den nye produktionslinje kan man nu altså trykke elektriske kredsløb, der kan strækkes og samtidigt bevarer den elektriske ledeevne. 

- Bagude ligger mange måneders udvikling, der har stillet krav til både nysgerrighed, evne til at tænke i alternative metoder og sammensætte kendte teknologier på nye måder, fortæller Morten Christensen, Quality & Technology Director hos Mekoprint Graphic Electronics, der udtrykker stolthed over hele det team, der har gjort sig umage for at skabe en helt ny tryklinje, der kan trykke sensorer i længder på op til 1 meter.

Stor udfordring
Sensorerne bliver trykt på et nyt og papirstyndt non-woven materiale, der både kan strække, krympe, folde og sprække, hvis ikke det behandles korrekt i hele gennemløbet.

Og netop det meget levende materiale har været den største udfordring.

- Materialestyring har været helt centralt og det er lykkedes at skabe en løsning, som gør, at vi er i kontrol med det ultratynde materiales gennemløb uden at beskadige det i processen, fortæller Mathias Kvist, der er Production Technology Engineer i afdelingen for Printed Electronics.

Stigende efterspørgsel
Hos Mekoprint har man med den nye produktionslinje en kapacitet på 20 kilometer strækbart sensorprint i døgnet.

Sensorerne er som nævnt allerede at finde i inkontinens produkter, hvor plejepersonalet via sensorteknologi får besked, når en ble er våd og bør skiftes. 

- Denne type trykte strækbare sensorer bliver en væsentlig del af en IoT fremtid og vi har tidligt sat strategisk fokus på at lykkedes godt med produktionen til et niveau, hvor vi følger med vores kunders udvikling. I dag samarbejder vi med kunder, der med deres løsninger øger livskvaliteten for brugerne, og med denne investering er vi nu også førende indenfor høj volumen produktion af trykte strækbare sensorer, siger Morten Christensen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125