23948sdkhjf

Ny direktør skal give Migatronic flyvende start efter corona

Den nordjyske producent af svejsemaskiner offentliggjorde torsdag, at administrerende direktør Niels Jørn Jakobsen fratræder efter at have været en del af virksomheden i 18 år.

Hans stilling overtages i stedet af Kristian Morberg Madsen.

- Der er et par årsager til det. Vi har været igennem en meget svær corona-periode på Migatronic, og det har selvfølgelig rystet organisationen med de nedgange, der har været i ordremængden, siger bestyrelsesformand Frank Lorenz til Metal Supply.

- Men vi har også en tro på, at når vi kommer på den anden side, og corona-tågen den letter igen, så vil vi være i stand til at stå fuldstændig klar med vores strategi omkring at få erobret nogle markedsandele ude rundt omkring i Europa, og der har vi simpelthen valgt at få nye kræfter med ombord, som har stor erfaring i at lave eksekvering af strategier. Vi har strategierne klar, og der har vi valgt at lave den udskiftning og indskiftning, uddyber han.

Hentet i datterselskabs bestyrelse

Kristian Morberg Madsen er allerede i dag bestyrelsesmedlem hos datterselskabet Migatronic Automation, og indtil marts var han COO hos Frontmatec. Tidligere har han haft ledende stillinger hos Marel og Linco Food Systems.

- Vi har været igennem hele den der proces med at få rekrutteret, efter det behov vi har, og så fandt vi ud af, at vi havde en siddende i vores datterselskab, der havde den erfaring, der skulle til, forklarer Frank Lorenz.

- Han har selvfølgelig også været med på de strategiprocesser, vi har haft de sidste otte-ni måneder i coronatiden, så da vi fik ham målt op mod nogle andre kandidater, så var vi slet ikke i tvivl om, at vi havde fat på den, der kunne hjælpe os videre med det her og trække Migatronic hen et sted, hvor han har været før i hans tidligere jobs, fortsætter han.

Nye kompetencer ind

Han lægger dermed heller ikke skjul på, at bestyrelsen har vægtet at få nye kompetencer ind på direktør-posten.

- Han kommer fra et internationalt miljø i de sidste tre job, han har haft, og senest hos Frontmatec nede i Kolding, hvor han har haft produktionsansvaret og været en del af direktionen. Det er inden for automatiseringsløsninger, som jo er en del af vores forretning også. Så vi var slet ikke i tvivl, da vi først fik kørt det her på plads, at her har vi en mand, der kan hjælpe os med at eksekvere på de strategier, der er, når tågen nu letter i løbet af de næste par kvartaler, siger Frank Lorenz.

Ser stort potentiale

Kristian Morberg Madsen selv ser også sin teknologiske og automationstekniske kompetencer som et klart plus i den rejse, der nu skal sættes i gang med Migatronic 2.0.

- Virksomheden har et potentiale, som jeg mener, at jeg kan være med til at forløse. Samtidig har der gennem alle årene været et stærkt DNA, som betyder, at virksomheden leverer høj kvalitet, og man behandler hinanden ordentligt, og det passer mig rigtigt godt, siger Kristian Morberg Madsen i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Der er et stort potentiale for at udvikle endnu mere på teknologien og automatisering, og så skal vi fortsætte transformationen mod at have langt større fokus på software.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.099