23948sdkhjf

- Vi kan ikke tillade os at klage

Schultz Seating Denmark, der er driftsselskabet i Schultz Seating Group, kom godt ud af regnskabsåret 2019/2020.

Det endte nemlig med et overskud før skat på 2,7 millioner kroner mod et underskud på 0,8 millioner kroner året før. Og det endda på trods af, at de sidste måneder af regnskabsåret var, da coronakrisen var på sit højeste i Danmark.

- Vi er selvfølgelig også lidt presset af coronaen i forhold til det, vi havde regnet med. Vi har foretaget nogle justeringer i selskabet, men vi er i positiv drift igen, og det forventer vi også at fortsætte med. Corona har belastet os de første måneder af året, men nu er der fuld tryk på kapaciteten rundt omkring, siger Søren Nebbegaard, CEO i Schultz Seating Group.

Omstruktureringer i Polen

De justeringer, han hentyder til, er især sket i det polske datterselskab, hvor der er blevet rokeret lidt rundt, blandt andet ved at købe en tidligere direktør ud.

- Det belaster regnskabet en lille smule, men ikke mere end at vi kommer igennem det. Vi har positiv drift alle andre steder og så et lille underskud dernede. Det, der ligger i det, er, at nu er det 100 procent ejet af os hele vejen rundt. Det gennemførte vi sidste år, og nu har vi totalt ændret organisationen. Så vi står på en helt anden platform i dag, end vi gjorde for et år siden, forklarer Søren Nebbegaard, og fortsætter:

- Vi har fået ny salgsdirektør i Danmark 1/10 og ansætter en ny COO i Polen den 1/11, så organisationen er ved at være 100 procent på plads.

Positive forventninger

Schultz Seating Group er bedst kendt som leverandør af ståldele til møbelindustrien, men forrige år oprustede man med etablering af ny produktion af skum og polstring på den polske fabrik.

- Det har været et indkøringsår, og det begynder at være på plads nu. Det der er det unikke for os er, at vi kan lave alt på samme grund nu: Vi kan lave stål, vi kan støbe skum, og så kan vi lave syninger og polstring, forklarer Søren Nebbegaard.

Han er derfor også ganske optimistisk med hensyn til indeværende regnskabsår, selv om coronaen stadig spøger en smule i baggrunden.

- I møbelindustrien er vi kommet fornuftigt over det. Lige i øjeblikket er der vækstsignaler på næsten alle markeder, så det ser ret positivt ud, konstaterer han.

- I øjeblikket kan vi ikke tillade os at klage. Alle har travlt, og der sker meget positivt i Europa, og der kommer meget produktion hjem til Europa for øjeblikket, slutter Søren Nebbegaard.

Schultz Seating Denmark A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 14,1 13,0
Resultat før finansielle poster 1,8 0,3
Resultat før skat 2,7 -0,8
Årets resultat 2,3 -0,9
Balancesum 63,6 56,5
Egenkapital 31,9 24,5
Antal ansatte 24 27
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. april 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093